“Η κυβέρνηση δεν διεκδικεί τίποτα από την Ευρώπη”

0
Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛ. ΧΑΡΙΤΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1

«Υποκριτική» χαρακτήρισε ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Tύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, τη στάση της κυβέρνησης, που «μιλά για εθνική κρίση αλλά δεν διεκδικεί τίποτα από την Ευρώπη» κατά την παρουσία του στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα και στο δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη, στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1. «Θα αγωνιστούμε για να μην κυριαρχήσουν λογικές βίας και διχασμού στην ελληνική κοινωνία», σημειώνει ο κ. Χαρίτσης,

«Οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν δεσμεύθηκαν σε τίποτα κατά την επίσκεψή τους στον Έβρο και ο πρωθυπουργός δεν διεκδίκησε απολύτως τίποτα» διεμήνυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και επεσήμανε ότι «η οικονομική στήριξη που πουλάει ο κ. Μητσοτάκης για εσωτερική κατανάλωση, σημαίνει ότι η ΕΕ μας δίνει κονδύλια για να δημιουργηθούν περισσότερα κέντρα υποδοχής στην Ελλάδα και να μην υπάρξει μετεγκατάσταση προσφύγων σε όλη την Ευρώπη». «Ουσιαστικά μας αφήνουν να διαχειριστούμε το ζήτημα μόνοι μας» υπογράμμισε, κάτι που χαρακτήρισε ως «επικίνδυνη εξέλιξη». Όπως τόνισε ο κ. Χαρίτσης, «η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ κ. Γιόχανσον, εξέθεσε τον κ. Μητσοτάκη χθες, καθώς αποκάλυψε ότι κανένα αίτημα δεν έχει γίνει από την ελληνική κυβέρνηση για μετεγκατάσταση προσφύγων από την Ελλάδα προς χώρες της ΕΕ».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «τις τελευταίες μέρες βλέπουμε μία κατάσταση πλήρους εκτροχιασμού στην ελληνική κοινωνία. Αυτή τη στιγμή στο νησί της Λέσβου υπάρχει κατάλυση του κράτους, αντιποίηση αρχής από ομάδες δήθεν ‘αγανακτισμένων’ πολιτών που βιαιοπραγούν κατά πολιτών, δημοσιογράφων και αλληλέγγυων» ενώ τόνισε ότι «δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά, βρισκόμαστε μπροστά σε φαινόμενα γενικευμένης βίας», προσθέτοντας ότι «η Αμερικανική Πρεσβεία εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για τη Λέσβο λόγω αυτών». Ο Αλ. Χαρίτσης προειδοποίησε ότι «η χώρα δεν πρέπει να οδηγηθεί στον διχασμό και στην κυριαρχία της βίας», και κάλεσε τα ΜΜΕ «να είναι πολύ προσεκτικά σε σχέση με τις εικόνες που προβάλλουν και με τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα γεγονότα. Δεν είναι αποδεκτές οι εικόνες πολιτών με καραμπίνες που παρουσιάζονται ως ήρωες», τόνισε, ενώ επεσήμανε ότι «η προσπάθεια υπερπατριωτικού παροξυσμού οδηγεί σε φαινόμενα βίας που έχουν πολιτικά αίτια».

«Συγχαρητήρια στην κυβέρνηση Μητσοτάκη δίνουν οι ακραίοι της Ευρώπης, ο Όρμπαν και ο Κουρτς, οι ομοϊδεάτες της ΝΔ στο Λαϊκό Κόμμα, αυτοί που σφράγισαν τα σύνορά τους για να μετατρέψουν την Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών» υπενθύμισε ο Αλ. Χαρίτσης, αντιπαραβάλλοντας ότι «είναι οι δυνάμεις της αριστεράς και οι σοσιαλιστές που ζήτησαν σύγκληση της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να μας στηρίξει εμπράκτως η Ευρώπη».

«Αυτό που διακυβεύεται είναι η συνοχή της ελληνικής κοινωνίας» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου, προσθέτοντας ότι «ο ελληνικός λαός γνωρίζει τι σημαίνει προσφυγιά. Δεν πρέπει με κανένα τρόπο να αφήσουμε να κυριαρχήσουν φαινόμενα κοινωνικού κανιβαλισμού στη χώρα μας. Μην επιτρέψουμε τη βία απέναντι στον άλλον και στο διαφορετικό να επικρατήσει».

«Είναι αυτονόητο ότι ένα ευνομούμενο κράτος προστατεύει τα σύνορα του» διευκρίνισε ο Αλ. Χαρίτσης, «όπως έπραξε ο ΣΥΡΙΖΑ επί 4,5 χρόνια, χωρίς να πουλά φτηνή πατριδοκαπηλία, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο». «Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε μία γεωπολιτική κρίση, με την Τουρκία να εργαλειοποιεί πρόσφυγες και μετανάστες» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «το θέμα είναι πώς απαντά η Ελλάδα στις επιδιώξεις της Τουρκίας. Είναι υποκριτικό και οξύμωρο ο πρωθυπουργός να παιανίζει στρατιωτικά εμβατήρια και να μιλά με δραματικούς όρους για εθνική κρίση, χωρίς να συνομιλεί με την αντιπολίτευση και χωρίς να έχει ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς θεσμικά», κατέληξε.

Ακολουθεί το σχετικό video:

Συνέντευξη στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" (2ο μέρος) | 05.03.2020

Η οικονομική στήριξη που πουλάει ο κ. #Μητσοτάκης, για εσωτερική κατανάλωση, σημαίνει ότι η ΕΕ μας δίνει κονδύλια για να δημιουργηθούν περισσότερα κέντρα υποδοχής στην #Ελλάδα ❗ Ουσιαστικά μας αφήνουν να διαχειριστούμε το ζήτημα μόνοι μας* Η συνέντευξή μου στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα ANT1 και τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη (2ο μέρος)

Δημοσιεύτηκε από Alexis Charitsis – Αλέξης Χαρίτσης στις Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2020
μοιραστειτε το:

Comments are closed.