Η κεντρική εκδήλωση των Παιδικών Χωριών SOS

0

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις που οργανώνουν από τις 2 έως τις 11 Νοεμβρίου τα Παιδικά Χωριά SOS με την ευκαιρία συμπλήρωσης φέτος 10 χρόνων παρουσίας τους στην Καλαμάτα. Τα Παιδικά Χωριά SOS τα 10 αυτά χρόνια παρουσίας τους στην Καλαμάτα, ανέπτυξαν προγράμματα και δράσεις στηρίζοντας εκατοντάδες κοινωνικά και οικονομικά ευάλωτες οικογένειες προκειμένου να διατηρήσουν τη συνοχή τους και να μπορέσουν να αποτελέσουν ένα σταθερό και ασφαλές περιβάλλον φροντίδας για τα παιδιά τους.

Με την ευκαιρία των 10 χρόνων παρουσίας τους στην Καλαμάτα, τα Παιδικά Χωριά SOS οργανώνουν εκδηλώσεις, που ξεκίνησαν χθες Παρασκευή (2/11/2018) με Εργαστήρι μουσικού παραμυθιού για παιδιά 4 – 6 ετών με τη μουσικό Κατερίνα Τσίτσα, στο Κέντρο Επαγγελματικής και Οικογενειακής Υποστήριξης Καλαμάτας, των Παιδικών Χωριών SOS

Σήμερα Σάββατο το πρόγραμμα περιελάμβανε αφήγηση παραμυθιού στη Δημόσια Βιβλιοθήκη στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας (4ος όροφος).

Και στις 6 το απόγευμα, αγώνα βόλεϊ Α2 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών Α.Σ. Απόλλων Καλαμάτας – Ο.Φ.Α. Απολλώνιος, στο κλειστό στάδιο Καλαμάτας.

Αύριο Κυριακή, στις 11 το πρωί διοργανώνεται φιλικός αγώνας δρόμου από το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας (ΣΔΥΜ) «τρέχω για τα Παιδικά Χωριά SOS», με εκκίνηση στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας.

Στις 6:30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, με δράσεις και παρουσιάσεις από τους επαγγελματίες των Παιδικών Χωριών SOS, την τοπική Ομάδα Στήριξης και άλλους εθελοντές

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

 • 6.30 μ.μ. Καλωσόρισμα από τη Ρούλα Χριστάκη συντονίστρια της Ομάδας Στήριξης Καλαμάτας των Παιδικών Χωριών SOS.
 • 6.35 μ.μ. Χαιρετισμοί.
 • 6.45 μ.μ. “Πες το σαν παραμύθι…” Χριστίνα Δίμιζα, αφηγήτρια ιστοριών. Συμμετέχουν παιδιά από το Δημοτικό Σχολείο Λεΐκων.
 • 7 μ.μ. “Και όλα ξεκίνησαν κάπως έτσι…” με τη Δήμητρα Ψαρούλη και Αλεξάνδρα Κανελλοπούλου, μέλη της Ομάδας Στήριξης Καλαμάτας των Παιδικών Χωριών SOS.
 • 7.20 μ.μ. Τραγούδι “Τα μικρά παιδιά”, από τα παιδιά της πόλης μας. Τάσος Τρίτας κιθάρα, Γαλήνη Βουγιουκλή τραγούδι.
 • 7.30 μ.μ. Παρουσίαση προγραμμάτων του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και του Κέντρου Επαγγελματικής και Οικογενειακής Υποστήριξης Καλαμάτας των Παιδικών Χωριών SOS/ Γιώτα Μηλίτση και Γιώτα Κοπίτα, Κοινωνικοί λειτουργοί.
 • 7.45 μ.μ. Ποίημα “Για το παιδί”. Απόσπασμα από το “Αναφυλλητό” του Γιάννη Ρίτσου. Βασίλης και Γιάννης Φράγκος, μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Λεΐκων.
 • 7.55 μ.μ. “Η έννοια του εθελοντισμού”. Εύη Ντινοπούλου και Μανώλης Μουτζούρης, εθελοντές των Παιδικών Χωριών SOS
 • 8.10 μ.μ. “Ενα βήμα μπροστά”, θεατρικό δρώμενο για τα δικαιώματα του παιδιού από τους μαθητές της Γ’ τάξης του 7ου Γυμνασίου Καλαμάτας.
 • 8.30 μ.μ. “Παιδικά Χωριά SOS και υπεράσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών”. Στέργιος Σιφνιός, διευθυντή Κοινωνικής Εργασίας και Έρευνας των Παιδικών Χωριών SOS.
 • 8.45 μ.μ. βραβεύσεις: Βίκυ Γ. Καρέλια – Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια, Ξενοφών Κάππας – “Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου”.
μοιραστειτε το:

Comments are closed.