Η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην Καλαμάτα

0

Με λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Καλαμάτα.

Το πρωί, τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού, στην παραλία της Καλαμάτας.

Ακολούθησε η τέλεση του Μεγάλου Αγιασμού και στη συνέχεια έγινε η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και ο αγιασμός των υδάτων στο λιμάνι.

Η πομπή από τον Ιερό Ναό Αναλήψεως προς το λιμάνι της Καλαμάτας (φωτογραφίες άνω και κάτω)

Αρκετοί κολυμβητές έπεσαν στη θάλασσα για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό, τον οποίον ανέσυρε από τα παγωμένα νερά ο μαθητής Γυμνασίου Κωνσταντίνος Αδαμόπουλος.

Κατά την τελετή, τιμές απέδωσαν στρατιωτικό άγημα της 120 Π.Ε.Α. και η φιλαρμονική του Δήμου Καλαμάτας, ενώ την Εικόνα της Βαπτίσεως του Χριστού έφεραν επ’ ώμοις άνδρες του Λιμενικού Σώματος.

Ο κόσμος παρακολουθεί στο λιμάνι της Καλαμάτας την τελετή του Μεγάλου Αγιασμού, της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και του αγιασμού των υδάτων. Αριστερά έτοιμοι να πέσουν στο νερό οι κολυμβητές
Οι κολυμβητές έτοιμοι να πέσουν στη θάλασσα για την ανάσυρση του Σταυρού
Ο μαθητής Γυμνασίου Κωνσταντίνος Αδαμόπουλος που ανέσυρε τον Τίμιο Σταυρό από τα παγωμένα νερά, στο λιμάνι της Καλαμάτας (φωτογραφίες άνω και κάτω)

Απευθυνόμενος στους πιστούς ο  Μητροπολίτης Μεσσηνίας, ανέφερε ότι η σημερινή εορτή αποτελεί ευκαιρία φωτισμού για όλους, τονίζοντας ότι με αγάπη και αλληλεγγύη θα ξεπεραστούν τα προβλήματα και οι όποιες δοκιμασίες μαστίζουν το λαό και την πατρίδα μας. Τέλος ευχήθηκε υγεία, καλή χρονιά και πλούσια την ευλογία του επιφανέντος Χριστού.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την Βασιλόπιτα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας και ευχήθηκε τα προσήκοντα στο Λιμενάρχη και το προσωπικό.

Από την κοπή της πίτας στο Λιμεναρχείο Καλαμάτας

Στην τελετή παρέστησαν οιν βουλευτές Μεσσηνίας Ι. Λαμπρόπουλος, Μιλτ. Χρυσομέλλης, Περ. Μαντάς και Αλέξης Χαρίτσης, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θαν. Βασιλόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Καπέλιος, αντισήμαρχοι της Καλαμάτας, άλλοι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.