Η Καλαμάτα με το ελαιόλαδό της σε έκθεση για τα τρόφιμα

0

Συμμετοχή σε ένα ξεχωριστό εκθεσιακό τριήμερο στη Θεσσαλονίκη για το Δήμο Καλαμάτας. Περισσότεροι από 350 εκθέτες από 16 χώρες θα φιλοξενηθούν στη φετινή Detrop Boutique και Artozyma στους χώρους της ΔΕΘ – Helexpo το διήμερο 22 – 24 Φεβρουαρίου, όπου ο Δήμος Καλαμάτας θα συμμετέχει με δικό του περίπτερο, ενώ οι εκθέσεις θα υποδεχθούν και 230 hosted buyers και εμπορικούς επισκέπτες από 32 χώρες.

Στο πλαίσιο αυτό, χθες, Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020, παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ – Helexpo, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου.

Στόχος των εκθέσεων Detrop Boutique και Artozyma, όπως σημειώθηκε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, είναι να παρουσιαστούν στο κοινό οι καινοτομίες στην παραγωγή τροφίμων, τα σύγχρονα κανάλια πωλήσεων και διανομής τροφίμων, καθώς και οι σημαντικότερες επιχειρήσεις πρώτων υλών αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, αλλά και συσκευασίας και εξοπλισμού.

Ιδιαίτερη είναι η αναφορά των διοργανωτών στην αυτοδιοικητική εκπροσώπηση, καθώς εκτός από το Δήμο Καλαμάτας που θα παρουσιάσει το μεσσηνιακό ελαιόλαδο, παρούσες στην έκθεση θα είναι και 8 Περιφέρειες (Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Ιονίων Νήσων, Βορείου Αιγαίου, Στερεάς Ελλάδας, Κρήτης, Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας).

Μιλώντας για την παρουσία της Καλαμάτας στην έκθεση ο Δήμαρχος Θ. Βασιλόπουλος τόνισε πόσο σημαντική είναι η εξωστρέφεια και η κατάκτηση νέων αγορών. «Η Καλαμάτα συναντιέται με τον Βορρά μέσω της Detrop Boutique, που γίνεται εφαλτήριο για την προβολή και ανάδειξη της παραγωγής της περιοχής σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και ελιές» ανέφερε ο κ. Βασιλόπουλος τονίζοντας πως το ένα τρίτο της ελληνικής παραγωγής ελαιολάδου παράγεται στη Μεσσηνία. Επιπρόσθετα, επισήμανε την πρόθεση της δημοτικής αρχής να συνεργαστεί στενά με τη ΔΕΘ-Helexpo για τη διοργάνωση μιας θεματικής έκθεσης στην Καλαμάτα με επίκεντρο το ελαιόλαδο.

Στρατηγική συνεργασία του Δήμου με τη ΔΕΘ – Helexpo

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΕΘ, Τάσος Τζήκας και υψηλόβαθμα στελέχη της ΔΕΘ είχε κατά την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος. Στη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε η πολύ καλή συνεργασία που το τελευταίο διάστημα έχει αναπτυχθεί μεταξύ της ΔΕΘ και του Δήμου Καλαμάτας και στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε να υπάρξουν από κοινού βήματα με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας της περιοχής.

Προβολή της Καλαμάτας σε ΜΜΕ της Βορείου Ελλάδας

Η συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας στην «Detrop Boutique» της ΔΕΘ – Helexpo κέντρισε το ενδιαφέρον των ΜΜΕ της Βορείου Ελλάδας. Κατά την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, ο Δήμαρχος συνομίλησε με δημοσιογράφους, συμμετείχε σε συνέντευξη Τύπου στον εκθεσιακό χώρο, ενώ φιλοξενήθηκε και στο δελτίο ειδήσεων της TV100, με δηλώσεις του να αναπαράγονται από πολλά Μέσα Ενημέρωσης, έντυπα και ηλεκτρονικά. 

Μάλιστα η στρατηγική συνεργασία του Δήμου με τη ΔΕΘ – Helexpo, αναμένεται, ίσως και από το τρέχον έτος, να προσφέρει στην Καλαμάτα μία μεγάλη έκθεση, με τη σφραγίδα και την τεχνογνωσία του διεθνούς εκθεσιακού φορέα, για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, με πρωταγωνιστές το ελαιόλαδο και την ελιά.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.