Η Καλαμάτα γιόρτασε την πολιούχο της Παναγία Υπαπαντή

0

Η Καλαμάτα γιόρτασε με λαμπρότητα, παρουσία χιλιάδων πιστών, την πολιούχο της Παναγία Υπαπαντή, στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό.

ypapanti 19 6

Στον Όρθρο και την πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικαίας Αλέξιος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Ιλίου Αθηναγόρα, Μεγάρων Κωνσταντίνου, Καρθαγένης Μελετίου, Ιεραπύτνης Κυρίλλου, Σταγών Θεοκλήτου, Λαρίσης Ιερωνύμου και Μεσσηνίας Χρυσοστόμου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημειολογία της εορτής της Υπαπαντής, τονίζοντας ότι η συνάντηση με το Θεό και τον συνάνθρωπο αποτελεί την ολοκλήρωση της ζωής του ανθρώπου.

ipapanti18 pp1

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, έγινε λιτάνευση της Εικόνας της Παναγίας στις κεντρικές οδούς της πόλης (Υπαπαντής, 23ης Μαρτίου, Αριστομένους, Π. Καίσαρη,  Φαρών, Φάριος), όπου εκατοντάδες πιστών την ανέμεναν, με κατάληξη το μητροπολιτικό και καθεδρικό Ιερό Ναό. Τιμές απέδωσαν αγήματα του Στρατού, της Αεροπορίας, του Ναυτικού και φιλαρμονικές Δήμων της Πελοποννήσου και Σωμάτων Ασφαλείας.

ypapanth_19 1

ypapanti 19 lit

Τον εορτασμό τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο εκπρόσωπος της κυβερνήσεως Υφυπουργός Εργασίας, Κοιν. Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αναστάσιος Πετρόπουλος, η εκπρόσωπος της Βουλής Γιώτα Κοζομπόλη, η Πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. Φώφη Γεννηματά, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο Μάκης Βορίδης από τη Ν.Δ., ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωνσταντινέας, ο ανεξάρτητος βουλευτής Δημήτρης Καμμένος, ο τ. υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος, εκπρόσωποι άλλων Κομμάτων του Κοινοβουλίου, ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, οι Δήμαρχοι Καλαμάτας Π. Νίκας και Τρίπολης Δημ. Παυλής, οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες Γιάννης Μπουντρούκας και Δημ. Σαραβάκος, άλλοι Αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος κόσμου.

ypapanti 19 a

Σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ι. Μητροπόλεως Μεσσηνίας Κώστας Ψυχάρης ανέφερε: «Η Υπεραγία Θεοτόκος μας στέλνει σήμερα που τα πάντα δοκιμάζονται, θεσμοί ανθρώπινη αξιοπρέπεια και αξίες, ένα μεγάλο μήνυμα. Το μήνυμα αυτό λέει ότι πρέπει να μείνουμε σταθεροί στην πίστη στον υιό της, με θυσιαστική αγάπη δίπλα στο συνάνθρωπο, σταθεροί στις αξίες και στα πιστεύω μας, ώστε να απολαύσουμε καλύτερες ημέρες σε ατομικό επίπεδο αλλά και σε εθνικό όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να μας πείσουν για το αντίθετο».

Ο ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ

Με κατάνυξη και την παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε χθες Παρασκευή (1/2/19) ο πανηγυρικός Εσπερινός για την εορτή της Υπαπαντής του Χριστού, στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Καλαμάτας, όπου βρίσκεται η Εικόνα της Παναγίας.

ypapanth_19 esp

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Νικαίας Αλεξίου, Ιλίου Αθηναγόρα, Μεγάρων Κωνσταντίνου, Καρθαγένης  Μελετίου, Ιεραπύτνης Κυρίλλου, Σταγών Θεοκλήτου και Μεσσηνίας Χρυσοστόμου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης Κύριλλος, αναφερόμενος στην εορτή της Υπαπαντής του Χριστού και στα μηνύματά της, καθώς και στο ιστορικό της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.