Η “Καθαρή Μάνη” στο 2ο Mani Pulse Festival

0

Ο Σύλλογος “Καθαρή Μάνη” συμμετείχε με ποικίλες δράσεις στο 2ο φεστιβάλ “Ο Παλμός της Μάνης” (Mani Pulse Festival), μια εξαιρετική προσπάθεια του ομώνυμου συλλόγου “Ο Παλμός της Μάνης” που πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Νικόλαο του Δήμου Δυτικής Μάνης στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου 2018.

Και τις δύο μέρες υπήρχε πάγκος με κούπες καφέ πολλαπλών χρήσεων , μπλουζάκια και πάνινες τσάντες με το λογότυπο του συλλόγου και ενημερωτικά φυλλάδια σχετικά με την ανακύκλωση-κομποστοποίηση και τις δράσεις μας.

KATHARH MANH 77Το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στις 08:00 πμ καθαρίσαμε την περιοχή που εκτείνεται μεταξύ της παραλίας του Πανταζή και του λιμανιού στην οποία συμμετείχαν αλλοδαποί και Έλληνες εθελοντές. Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ένα δίωρο εκπαιδευτικού παιχνιδιού για παιδιά σχετικά με την ανακύκλωση από την λογοθεραπεύτρια Μαρία Πετροπούλου Νταναήλοβα και κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά υπό την επίβλεψη της Τζοάννα Πάτσιν και Σοφίας Φιλέα. Τα παιδιά συμμετείχαν ενθουσιασμένα βλέποντας τι μπορούν να δημιουργήσουν από υλικά που δυστυχώς πετιούνται ως σκουπίδια.

KATHARH MANH 55

Στις 18:00 μμ μας μίλησε η κα Φοίφα Μυρτώ, εκπαιδευτικός εξειδικευμένη σε περιβαλλοντικά θέματα και δημιουργός του γνωστού κτήματος ΦΟΙΦΑ στην Καλαμάτα. Μας έδειξε πώς μπορούμε να φτιάξουμε οικιακό κομποστοποιητή από παλέτες και μας εξήγησε τι επιτρέπεται να ρίχνουμε μέσα. Την ευχαριστούμε πολύ για την καταπληκτική της ομιλία και την προθυμία της ν απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού.

Τέλος και τις δύο βραδιές (Παρασκευή και Σάββατο) προβλήθηκε η ταινία Plastic Ocean -Πλαστικός Ωκεανός, στην οποία είδαμε και συνειδητοποιήσαμε , δυστυχώς, την μεγάλη ποσότητα σκουπιδιού και κυρίως πλαστικών που πέφτουν στους ωκεανούς με δραματικές επιπτώσεις στη ζωή όλων μας, ανθρώπων και ζώων.

KATHARH MANH 66

Πριν αγοράσουμε κάτι λοιπόν και πριν πετάξουμε το περιτύλιγμα ή ότι δεν χρειαζόμαστε, πρέπει να σκεφτούμε καλά αν το έχουμε ανάγκη, αν πιθανόν υπάρχει κάποιος που του είναι χρήσιμο, αν ανακυκλώνεται, αν είναι τρόφιμο που πηγαίνει σε ζώα και κομπόστ κτλ

Σοφία Χριστοφιλοπούλου – ιατρός παθολόγος

Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου “Καθαρή Μάνη”

μοιραστειτε το:

Comments are closed.