Η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων στην Καλαμάτα

0

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων θα πραγματοποιηθούν στην Καλαμάτα, την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει γενικός σημαιοστολισμός από τις 8 το πρωί έως τη δύση του ηλίου, καθώς και φωταγώγηση όλων των δημοσίων και δημοτικών καταστημάτων της πόλης, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της 21ης Νοεμβρίου 2018 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Στις 8:30΄θα γίνει έπαρση Σημαίας στον χώρο της Πλατείας 23ης Μαρτίου με τη συμμετοχή στρατιωτικού αγήματος. Στις 10 το πρωί θα τελεσθεί Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού κατά την οποία θα προστεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. Θα ακολουθήσει εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από Αξιωματικό της Φρουράς Καλαμάτας.

Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι των αρχών και οι άλλοι παρευρισκόμενοι θα μεταβούν στην Πλατεία 23ης Μαρτίου, όπου θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο εκεί μνημείο των Ηρώων από τους εκπροσώπους της Κυβέρνησης και της Βουλής, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Καλαμάτας, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, τον Δήμαρχο Καλαμάτας, τους Προέδρους της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Αεροπορίας, της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού Ξηράς, των Εφέδρων Αξιωματικών και Τμήματος Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Τέλος, στις 5:10 το απόγευμα θα γίνει η υποστολή της Σημαίας με τη συμμετοχή στρατιωτικού τιμητικού αγήματος.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.