Η ηλεκτρική ράμπα ΑμεΑ στην Ανάσταση

0

Η ηλεκτρική ράμπα (τύπου Seatrac) για την εξυπηρέτηση των ατόμων με κινητικά προβλήματα στα θαλάσσια λουτρά τους, εγκαταστάθηκε σήμερα (Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015). Η διάταξη αυτή τοποθετήθηκε στην παραλία έναντι του Ιερού Ναού της Ανάστασης. Με τη βοήθεια της συσκευής αυτής, τα άτομα με κινητικά προβλήματα θα έχουν τη δυνατότητα, χωρίς βοήθεια από τρίτους, να μπαίνουν στη θάλασσα για να κάνουν μπάνιο.

Η διάταξη αυτή θα είναι χρήσιμη όχι μόνο για Άτομα με Αναπηρία, αλλά και για ανθρώπους που έχουν υποστεί εγκεφαλικό αγγειακό επεισόδιο, που έχουν μυϊκή αδυναμία, για εγκύους κ.ά.

Η λειτουργία της διάταξης θα υποστηρίζεται από προσωπικό του Δήμου, ενώ κοντά στη ράμπα θα τοποθετηθεί ένα κιόσκι, ώστε το χρησιμοποιούν οι λουόμενοι με κινητικά προβλήματα.

Ο Δήμαρχος, Παν. Νίκας, σε δηλώσεις του, εξέφρασε την ικανοποίησή του «διότι μέσα στους χρόνους που είχαμε πει, δηλαδή αρχές Ιουλίου, τοποθετείται ο συγκεκριμένος μηχανισμός, ο οποίος θα δώσει τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας που έχουν κινητικά προβλήματα να κάνουν το μπάνιο τους στη θάλασσα και να αισθάνονται ανεξάρτητοι». Προσέθεσε πως «αυτός ο μηχανισμός θα είναι ο πρώτος. Στο Δήμο μας θα μπουν κι άλλοι μηχανισμοί, σε όλη την έκταση της παραλιακής ζώνης, δύο ή τρεις ακόμα, ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα όχι μόνο στους Καλαματιανούς, αλλά και στους τουρίστες που φιλοξενούμε εδώ κι έχουν κινητικά προβλήματα να μπορούν να κάνουν το μπάνιο τους».

Εκπρόσωποι των Οργανώσεων ΑμεΑ χαιρέτισαν αυτή την πρωτοβουλία του Δήμου Καλαμάτας, ενώ τονίσθηκε ότι η ράμπα αυτή είναι η πρώτη που εγκαθίσταται σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Την απευθείας ανάθεση της προμήθειας και τοποθέτησης αυτού του μηχανισμού, λόγω αποκλειστικότητας, στην «ΤΟΒΕΑ Μηχανολογικές Εφαρμογές Ε.Π.Ε. Εταιρεία Τεχνοβλαστός του Πανεπιστημίου Πατρών», είχε εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο και η δαπάνη προϋπολογισμού 37.000,00 € με ΦΠΑ) καλύπτεται από ΣΑΤΑ και δημοτικούς πόρους.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.