Σε εξέλιξη η εργολαβία στον δρόμο Καλαμάτας – Σπάρτης

0

Ξεκίνησε και βρίσκεται σε εξέλιξη η εργολαβία των 3.000.000 €, χρηματοδοτούμενη από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, για το έργο με τίτλο: «Συντήρηση – Οδική ασφάλεια της 82ης εθνικής οδού Καλαμάτας – Σπάρτης». Προβλέπεται να πραγματοποιηθούν εργασίες καθαρισμού και μόρφωσης των τάφρων, κατασκευή υπενδεδυμένης τάφρου, οδοστρωσία – ασφαλτόστρωση κατά θέσεις με αντιολισθηρή στρώση κυκλοφορίας, εργασίες σήμανσης – ασφάλειας καθώς και τοποθέτησης ελεύθερου πλέγματος στα πρανή, σε επιφάνεια 10 περ. στρεμμάτων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος, που επισκέφθηκε σήμερα, 20 Νοεμβρίου, το έργο, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα και χρησιμότητά του για την ασφάλεια της οδικής κυκλοφορίας στην περιοχή του Ταϋγέτου και επεσήμανε ότι «η Περιφερειακή Ενότητα έχει στην προτεραιότητά της την βελτίωση του συγκεκριμένου οδικού άξονα, για το σκοπό δε αυτό μελετά και το θέμα της κατολίσθησης στο 24ο χιλ., ώστε από το νέο έτος να είμαστε έτοιμοι να δημοπρατήσουμε το ενταγμένο στο ΠΔΕ έργο: «Αποκατάσταση κατολισθήσεων στην 82η Ε.Ο. Καλαμάτας – Σπάρτης από χ.θ. 24+000 έως όρια Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας», προϋπολογισμού 1.850.000 €».

Η ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΑΝΑΛΗΨΗ – ΒΕΛΙΚΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο βελτίωσης κατά θέσεις της οδικής ασφάλειας στην εθνική οδό Μεσσήνη – Πύλος, προϋπολογισμού 600.000 χιλ. €. Το έργο βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης της νέας ασφαλτικής στρώσης στο τμήμα Ανάληψη – Βελίκα, ενώ προβλέπονται βελτιώσεις και στο τμήμα Ριζόμυλος – Καζάρμα. Στόχος του έργου η  αποκατάσταση του φθαρμένου ασφαλτοτάπητα, η αναβάθμιση της απορροής των ομβρίων υδάτων και κατ’ επέκταση η βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας.

Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΤΕΒΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Συνεχίζεται και σήμερα, Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, η διανομή κατ’ οίκον για την πόλη της Καλαμάτας του προγράμματος ΤΕΒΑ, στους ωφελούμενους που πληρούν τα απαιτούμενα κοινωνικά κριτήρια του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το ΤΕΒΑ/FEAD 2014-2020.

Διανέμονται 38 διαφορετικά είδη βασικών διατροφικών προϊόντων (είδη παντοπωλείου, κρέατα, τυριά, μαναβική, είδη βασικής υλικής συνδρομής και βρεφικά είδη) σε 5.837 ωφελούμενες οικογένειες που αντιστοιχούν σε 10.885 άτομα.

Για την επόμενη εβδομάδα που ολοκληρώνεται και το πρόγραμμα, την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου θα διανεμηθούν στη Θουρία, την Τρίτη 24 Νοεμβρίου στον Άρι ενώ την Πέμπτη και Παρασκευή, 26 και 27 του μηνός, στην Κεντρική αγορά Καλαμάτας θα εξυπηρετηθούν όσοι δεν έλαβαν για οποιοδήποτε λόγο και είναι δικαιούχοι. Ο προϋπολογισμός της διανομής ανέρχεται σε 920.000 €.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.