Η Επιτροπή Ειρήνης για την επέτειο ρίψης της ατομικής βόμβας

0

Η κατασκευή και ρίψη της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι  τον Αύγουστο του 1945 αποτελεί ορόσημο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.

74 χρόνια συμπληρώνονται από τον ιμπεριαλιστικό έγκλημα των ΗΠΑ κατά του λαού της Ιαπωνίας, όταν το πυρηνικό μανιτάρι εξαφάνισε από προσώπου Γης τριακόσιους χιλιάδες ανθρώπους στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι στις 6 και 9 Αυγούστου του 1945. Τεράστιες οι υλικές καταστροφές με ισοπεδωμένες τις δύο πόλεις – στόχους των ΗΠΑ.

Η ΕΕΔΥΕ προειδοποιεί πως διανύομε μια περίοδο εξαιρετικά επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό και για όλους τους λαούς του κόσμου. Δυναμώνει η επιθετικότητα των ΗΠΑ -ΝΑΤΟ -ΕΕ και οξύνονται οι ανταγωνισμοί με τη Ρωσία, την Κίνα, με την εμπλοκή δεκάδων κρατών για τον έλεγχο των αγορών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών πόρων και των δρόμων μεταφοράς.

Η κυβέρνηση της ΝΔ θα συνεχίσει την αντιλαϊκή πολιτική παίρνοντας την σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ τηρώντας κατά γράμμα τις δεσμεύσεις θα συνεχίσει να δαπανά τεράστια ποσά στο πλαίσιο των ΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών, θα διατηρήσει το δίκτυο των ευρωατλαντικών βάσεων και στρατηγείων με σχέδιο δημιουργίας νέων όπως Σύρο, Αλεξανδρούπολη. Το λιμάνι της Σούδας θα συνεχίσει να λειτουργεί ως βάση υποδοχής του αμερικανοΝΑΤΟικού στόλου πυρηνικών υποβρυχίων και αεροσκαφών.

Ο Άραξος προετοιμάζεται για την αποθήκευση πυρηνικών όπλων. Θα βαδίσει στο δρόμο της εμπλοκής της χώρας μας σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους και υλοποιώντας την ευρωΝΑΤΟϊκής συμφωνία των Πρεσπών θα στηρίξει τη γενικότερη ιμπεριαλιστική διείσδυση στα Βαλκάνια, βάζοντας το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες.

Καταρρίπτεται από την ίδια την πραγματικότητα πως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ αποτελούν παράγοντες ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή. Στόχος είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ντόπιων και ξένων επιχειρηματικών ομίλων.

Οι δρόμοι και τα λιμάνια της Β.Ελλάδος που είναι κρίσιμα για την διέλευση βαρέων οπλικών συστημάτων αποτελούν στόχους σε ενδεχόμενο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Συνεχίζεται η πολιτική της στρατιωτικοπολιτικής συνεργασίας με το Ισραήλ που την ίδια στιγμή  το κράτος-δολοφόνος σφαγιάζει τον λαό της Παλαιστίνης και απειλεί το Ιράν σε συνεργασία με τις ΗΠΑ. Η προσπάθεια της Τουρκίας, το τελευταίο διάστημα να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα στην Κύπρο με την πραγματοποίηση αυθαιρέτων ερευνών στην κυπριακή ΑΟΖ, αντιμετωπίστηκε από την ΕΕ ως ευκαιρία για να προωθηθούν τα σχέδια διχοτόμησης του νησιού με μοντέλο την συμφωνία των Πρεσπών και κριτήριο τα γεωπολιτικά συμφέροντα των ιμπεριαλιστών  με απώτερο στόχο την μελλοντική συνδιαχείριση των ενεργειακών κοιτασμάτων στο Αιγαίο και την Ανατ. Μεσόγειο με αμερικανοΝΑΤΟική επικυριαρχία.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και στρατηγεία στην Ελλάδα.
  • Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές αποστολές από τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό.
  • Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα. Να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές.
  • Όχι στη μεταφορά πυρηνικών στον Άραξο και σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Ελλάδος.
  • Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ –ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ (Μέλος της ΕΕΔΥΕ)

μοιραστειτε το:

Comments are closed.