Η επισήμανση του ελαιολάδου “Kαλαμάτα” ΠΟΠ

0

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΜΑΪΟΥ 2018

Με την πρόσφατη καταχώρηση του συλλογικού σήματος ο Σύλλογος υπέρ των Μεσσηνιακών Ελαιοκομικών Προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΣΥΜΕΠΟΠ) επιδιώκει την προώθηση του προϊόντος ΠΟΠ «Καλαμάτα» και μέσω του σημαντικού αυτού εργαλείου μάρκετινγκ.

Το συλλογικό σήμα όμως επιβάλλει τον εναρμονισμό στον στόχο αυτό και της ετικέτας επισήμανσης του ελαιόλαδου. Ετικέτα η οποία, ρυθμισμένη από τον νόμο, αποτελεί το πιο έγκυρο διαπιστευτήριο της ποιότητάς του προσφερόμενου προϊόντος στον τελικό καταναλωτή.

Με στόχο την ανάπτυξη ενός ευρύ διαλόγου και εμβάθυνσης γύρω από το θέμα της ετικέτας κοινό σε όλο το Μεσσηνιακό ελαιόλαδο ΠΟΠ ή μη ο ΣΥΜΕΠΟΠ οργανώνει την πιο συνάντηση εργασίας με τον τίτλο: «Η επισήμανση του ελαιόλαδου “Kαλαμάτα” ΠΟΠ και μη ΠΟΠ», την Πέμπτη 3 Μαΐου 2018, στις 6:30’ το απόγευμα αίθουσα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Μεσσηνίας (Οδός Κουμάντου, 6- Καλαμάτα), με το εξής πρόγραμμα:

  • 18:30’ Εγγραφή των προσερχομένων.
  • 18:50’ Χαιρετισμός στους συμμετέχοντας
  • 19:00’ Θανάσης Μαυρούλης, πρόεδρος του ΣΥΜΕΠΟΠ: «Η σωστή σύνταξη καθιστά την ετικέτα το πιο έγκυρο διαπιστευτήριο της ποιότητας του ελαιόλαδου. Το συλλογικό σήμα της ΠΟΠ “Kαλαμάτα”»
  • 19:20’ Κωνσταντίνος Λέλης ΕΛΓΟ (AGROCERT), Γενική Δ/νση Διασφάλισης Ποιότητας: «Η επισήμανση ελαιολάδου ΠΟΠ “Kαλαμάτα”.
  • 19:40’ Συζήτηση μέχρι εξάντλησης των θεμάτων.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΜΕΠΟΠ «καλούνται να συμμετάσχουν όλοι οι φορείς της αγροδιατροφικής αλυσίδας παραγωγής ελαιόλαδου  και ιδιαίτερα οι επιχειρήσεις συσκευασίας και/ή εμπορίας του ελαιόλαδου ΠΟΠ όπως και του συμβατικού. Στόχος της συνάντησης η ενημέρωση και η εμβάθυνση των προβλημάτων γύρω από την ορθή σύνταξη της ετικέτας στα πλαίσια μιας κουλτούρας πληροφόρησης του καταναλωτή βασισμένη στην διαφάνεια, στην σοβαρότητα και την αξιοπιστία του μηνύματος για την κατάκτηση της εμπιστοσύνης του».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.