Η επίσκεψη Χαρίτση στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

0

Τη νοσηλευτική μονάδα της Κυπαρισσίας επισκέφθηκε σήμερα (8/6/18) το μεσημέρι, μετά τις αγροτικές εγκαταστάσεις στα Φιλιατρά, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης.

Ο αναπληρωτής Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, υπεύθυνος για τη Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας, Παναγιώτης Μπασάκος, περιέγραψε στον αν. υπουργό τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τόνισε τις ανάγκες για νέο τεχνολογικό εξοπλισμό (προμήθεια ψηφιακού μαστογράφου κ.ά.).

Ακόμα τον ενημέρωσε τόσο για τα έργα αναδιαμόρφωσης που εκτελέστηκαν στο νοσοκομείο όσο και για τους σχεδιασμούς για την υλοποίηση των οποίων ζήτησε την έμπρακτη στήριξή του. Ειδικότερα ο κ. Μπασάκος γνωστοποίησε στον κ. Χαρίτση την ύπαρξη προμελέτης για νέες κτιριακές εγκαταστάσεις 200 τ.μ. προϋπολογισμού 1,2 εκατ. €, για στέγαση εντός του νοσηλευτικού ιδρύματος του συνόλου των διοικητικών υπηρεσιών, ώστε να μη στεγάζονται σε μισθωμένα οικήματα.

Παρόντες ήταν εκπρόσωποι των εργαζομένων (ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού) του νοσοκομείου, ο αναπληρωτής δημάρχου Γιαν. Μερκούρης, ο αντιδήμαρχος Παν. Τσίγγανος, η επικεφαλής της μειοψηφίας στο Δ.Σ. Ιωάννα Μαραβελή, κ.ά.

Αμέσως μετά την ενημέρωσή του ο κ. Χαρίτσης δήλωσε:

«Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και με τη διοίκηση και με τους εκπροσώπους των εργαζομένων για την πολύ μεγάλη προσπάθεια η οποία γίνεται και εδώ, όπως και σε όλη τη χώρα, στα νοσοκομεία, στο ΕΣΥ, για την κάλυψη των πολύ μεγάλων υγειονομικών αναγκών που υπάρχουν. Από την πρώτη στιγμή έχουμε πει ότι τα ζητήματα της Υγείας, οι προσλήψεις προσωπικού, η κάλυψη χρηματοδοτικών αναγκών για την απόκτηση του αναγκαίου εξοπλισμού αποτελούν πρώτη προτεραιότητα. Κι αυτό, νομίζω, ότι το έχουμε ήδη αποδείξει και στο κομμάτι το χρηματοδοτικό, αλλά και με τις προσλήψεις, οι οποίες έχουν γίνει κατά προτεραιότητα στην Υγεία».

Ο αναπληρωτής υπουργός, σε συνάντηση που είχε με τον Αντιδήμαρχο Παν. Τσίγγανο, του τέθηκε η εκκρεμότητα των 2 μελετών που υπάρχουν για τα πρανή και εσωτερικούς διαδρόμους του Κάστρου Κυπαρισσίας και το χρονίζον θέμα με το Κτήριο της Παλιάς Εθνικής Τράπεζας. Ακόμα του υποβλήθηκε το αίτημα χρηματοδότησης της ΔΕΥΑ Τριφυλίας με 220.000 € για αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης που αποτελείται από αμιαντοσωλήνες.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.