Η επίσκεψη του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ σήμερα στη Μεσσηνία

0

Ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας Γιάννη Καρβέλη, βρέθηκε σήμερα, 8 Ιανουαρίου, στη Μεσσηνία και επισκέφθηκε τον Αντιπεριφερειάρχη Στ. Αναστασόπουλο στο Διοικητήριο στην Καλαμάτα, όπως και τους δημάρχους Καλαμάτας Θ. Βασιλόπουλο και Μεσσήνης Γ. Αθανασόπουλο, στα γραφεία τους, στα δημαρχεία, παρουσία και των βουλευτών του νομού Περικλή Μαντά και Μίλτο Χρυσομάλλη.

Κατά την επίσκεψη στο Διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη για την έναρξη των εμβολιασμών στη Μεσσηνία καθώς και για την εξέλιξη του προγράμματος «Ελευθερία» στην περιοχή μας, ο δε Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στη διαρκή στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου στις δομές υγείας είτε με υλικοτεχνική υποδομή, απαραίτητη για τη διαχείριση της κατάστασης, είτε με την προμήθεια τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, συμπλήρωσε λέγοντας ότι, η Διεύθυνση Υγείας της ΠΕ Μεσσηνίας μέσω της Πολιτικής Προστασίας υποστηρίζεται με επιπλέον δύο άτομα τα οποία θα ασχοληθούν με την ιχνηλασιμότητα των επαφών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Επίσης προσωπικό από διάφορα προγράμματα θα υποστηρίζει όποτε κρίνεται σκόπιμο τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ και τα Κέντρα Υγείας, στην υλοποίηση των ενεργειών τους για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ 6ης ΥΠΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης στην επίσκεψή του στο Δημαρχείο Καλαμάτας και είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, στο γραφείο του, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, με αφορμή και την έναρξη των εμβολιασμών. Επίσης συζήτηση υπήρξε και για άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου με τις δομές Υγείας της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, καλωσόρισε τον Διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ. τονίζοντας τη μεγάλη και καθημερινή προσπάθεια των υγειονομικών για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με ιδιαίτερη αναφορά να γίνεται στο ευχάριστο γεγονός της ύπαρξης του εμβολίου και στην έναρξη της διαδικασίας εμβολιασμού.

Κατά τη συζήτηση, ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι ο Δήμος, από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πανδημίας στήριξε με πράξεις τις τοπικές δομές Υγείας, το Νοσοκομείο, το Κέντρο Υγείας και το ΕΚΑΒ, προσφέροντας εξοπλισμό, υγειονομικό υλικό αλλά και προχωρώντας σε διάφορες δράσεις (απολυμάνσεις κ.λπ.). με σκοπό την εξυπηρέτηση των αυξημένων αναγκών, πάντα σε συνεννόηση με τους υγειονομικούς φορείς.

Επίσης, ο Δήμαρχος έθεσε στον Διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ. την ανάγκη διαρκούς ενίσχυσης των δομών Υγείας με το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό, ενώ ενημέρωσε ότι ο Δήμος προχωράει τις διαδικασίες για την πρόσληψη με σύμβαση ορισμένου χρόνου, δύο νοσηλευτών προκειμένου να βοηθήσουν στην εν εξελίξει διαδικασία των τεστ και του εμβολιασμού.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ 6ης ΥΠΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

Ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου Γιάννης Καρβέλης επισκέφτηκε σήμερα τον Δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο στο Δημαρχείο, όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για υγειονομικά ζητήματα.

Ειδικότερα ο κ. Αθανασόπουλος ενημέρωσε τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ για την υγειονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Δήμος μας, υπογραμμίζοντας την καλή εικόνα που παρουσιάζει σχετικά με τον κορωνοϊό, δεδομένων και των αρνητικών αποτελεσμάτων των ελέγχων με covid τεστ που έχουν γίνει στην περιφέρεια του Δήμου αλλά και στη Μεσσήνη. Πρόσθεσε επίσης ότι αύριο θα διενεργηθούν rapid tests για ανίχνευση του κορωνοϊού COVID-19 στους εκπαιδευτικούς, καθώς και στο διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό όλων των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου, ώστε να επιστρέψουν με ασφάλεια τη Δευτέρα στα σχολεία.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι από τους πρώτους περιορισμούς του Μαρτίου μέχρι τώρα, δεν δημιουργήθηκαν υγειονομικά προβλήματα στον Δήμο μας χάρις στην αγαστή συνεργασία τόσο με το Νοσοκομείο Καλαμάτας, τα Κ.Υ. Καλαμάτας και Μεσσήνης όσο και με τον ΕΟΔΥ που διενήργησαν ελέγχους αλλά εκπαίδευσαν και το υγειονομικό προσωπικό των υπηρεσιών του Δήμου για το σκοπό αυτό.

Ο κ. Καρβέλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των ελέγχων και την τήρηση των μέτρων, αλλά και τη συνεργασία των Υγειονομικών Υπηρεσιών με την αυτοδιοίκηση. Ακολούθως, επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Μεσσήνης και επιθεώρησε τις υποδομές του, τον χώρο του Εμβολιαστικού Κέντρου, όπου το προσεχές διάστημα θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί καθώς και το isobox που έχει τοποθετηθεί για τη διενέργεια των τεστ.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.