Η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στη Μεσσηνία

0

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, κατά το ερχόμενο διήμερο 19 και 20 Οκτωβρίου.

Την Παρασκευή (19 Οκτωβρίου 2018), στις 11.30 το πρωί, ο Μακαριώτατος θα αφιχθεί στη Μεσσηνία και στις 12 το μεσημέρι θα μεταβεί στο Δημαρχείο της Μεσσήνης, όπου σε εκδήλωση για τον Καθηγητή Αρχαιολογίας κ. Πέτρο Θέμελη θα του απονείμει τιμητική διάκριση.

Την επομένη, Σάββατο 20 Οκτωβρίου, θα μεταβεί στην Πύλο, όπου στις 10.20 το πρωί θα χοροστατήσει στην επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, για την 191η επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου. Στη συνέχεια, στη κεντρική πλατεία της πόλεως, θα προστεί της Επιμνημόσυνης Δέησης στο Μνημείο Τριών Ναυάρχων και θα παρακολουθήσει την Στρατιωτική και Μαθητική Παρέλαση.

Στις 12:15 το μεσημέρι, θα παραστεί στην τελετή βράβευσης της Σχολής Ευελπίδων από το Δήμο Πύλου-Νέστορος για τη συμπλήρωση 190 ετών από την ίδρυσή της. Στις 7:30 το απόγευμα, ο Αρχιεπίσκοπος θα παρακολουθήσει την Αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου στο λιμάνι της Πύλου.

Να σημειωθεί, ότι ο Μακαριώτατος επισκέπτεται τη Μεσσηνία μετά από πρόσκληση του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και του Δημάρχου Πύλου-Νέστορος Δημ. Καφαντάρη.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.