Η επέτειος της 25ης Μαρτίου γιορτάστηκε χθες στη Μεσσήνη

0

Η Επέτειος των 200 χρόνων της Ελληνικής Παλιγγενεσίας και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, εορτάστηκαν χθες Πέμπτη 25 Μαρτίου στη Μεσσήνη, σύμφωνα με τα υγειονομικά μέτρα και χωρίς την παρουσία κόσμου.

Το πρωί τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Μεσσήνης, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο αντιδήμαρχος Μεσσήνης Δημήτρης Καλοφωλιάς.

Στη συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τον Επίσκοπο Ανδρούσης και Μεσσήνης Ιωσήφ, εμπρός από την προτομή του που βρίσκεται έξω από τον Ναό.

Ακολούθως οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών μετέβησαν στο Ηρώο της κεντρικής πλατείας, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, ενώ κατατέθηκαν στεφάνια από τον Δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο, τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Ανδρέα Τσουκαλά, τον Διοικητή του Α.Τ. Μεσσήνης Γιώργο Χαραλαμπάκη, τον Αθανάσιο Πετρόπουλο υποπλοίαρχο Λιμενικού Σώματος, τον υποπυραγό του Πυροσβεστικού Σώματος Ιωάννη Κυρίτση και τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Μεσσήνης Νικόλαο Ρούτση. Τέλος, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.