Η επέτειος της 25ης Μαρτίου γιορτάστηκε στην Καλαμάτα

0

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου στην Καλαμάτα γιορτάστηκε και στη Μεσσηνία με επίκεντρο την Καλαμάτα, όπου την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

Την ώρα της δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ι.Ν. της Υπαπαντής του Χριστού
Οι εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων Ασφαλείας κατά τη δοξολογία στον Ιερό Ναό της Υπαπαντής

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού, στις 10:30 το πρωί τελέστηκε πανηγυρική Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου. Ακολούθησε η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Διευθυντή του 21ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας Κωνσταντίνο Τζαννή.

Εμπρός από το Ηρώο της Πλατείας 23ης Μαρτίου για την κατάθεση στεφάνων

Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι των αρχών και το κοινό μετέβησαν στην πλατεία 23ης Μαρτίου και έγινε κατάθεση στεφάνων στο εκεί μνημείο πεσόντων ηρώων από τον υπουργό Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλο που εκπροσώπησε την Κυβέρνηση, τον βουλευτή Μεσσηνίας Π. Κωνσταντινέα ως εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, τον δήμαρχο Καλαμάτας Π. Νίκα κ.ά.

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος καταθέτει στεφάνι στο Ηρώο της Πλατείας 23ης Μαρτίου 1821

Ακολούθησε η τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των πεσόντων και η Ανάκρουση

Στη συνέχεια οι αρχές, οι εκπρόσωποι των Οργανώσεων και το Κοινό μετέβησαν στο χώρο της παρέλασης επί της Κεντρικής Πλατείας, η οποία άρχισε στις 11 το πρωί.

Οι επίσημοι στην εξέδρα της οδού Αριστομένους, προ των οποίων έγινε η παρέλαση
Μαθητές παρελαύνουν στην οδό Αριστομένους της Καλαμάτας
Οι μαθητές μόλις πέρασαν από την εξέδρα των επισήμων στην οδό Αριστομένους

Εκτός από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομο, τον υπουργό Εξωτερικών που εκπροσώπησε την Κυβέρνηση και τον βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κωνσταντινέα που εκπροσώπησε τη Βουλή, στις εκδηλώσεις παρέστησαν ακόμη ο τ. υφυπουργός Εθνικής Άμυνας που εκπροσώπησε τη Νέα Δημοκρατία, ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, οι αντιπεριφερειάρχες Ελ. Αλειφέρη και Αντωνία Μπούζα, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Καθώς παρήλαυναν τα ένστολα τμήματα, η Δημοτική Φιλαρμονική παιάνιζε το εμβατήριο “Μακεδονία Ξακουστή”

Η παρέλαση προ των επισήμων έγινε με την εξής σειρά: 
Φιλαρμονική του Δήμου Καλαμάτας, Αντιπροσωπείες Μαθητών και Μαθητριών των Σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σχολές Μαθητείας Ο.Α.Ε.Δ., Λύκειο Ελληνίδων Καλαμάτας, Μορφωτικός Σύλλογος Μεσσηνίας, Κέντρο Λαογραφικών Μελετών Καλαμάτας, Σύλλογος Αθλητικού Χορού «Ξενία», Πολιτιστικό Χορευτικό Σωματείο Μεσσηνίας «Εν Χορώ», Σύλλογος Κρητών Μεσσηνίας «Ο  ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ», Χορευτικός Όμιλος «ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ», Πολιτιστικός Σύλλογος «ΟΙ ΑΜΦEΙΕΙΣ», Σύλλογος Γυναικών Σπερχογείας, Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμάτας «Η Αγία Τριάδα» Τμήμα «ΑΡΓΩ», Σύλλογος «Οι Φίλοι της Παράδοσης», Πολιτιστικός και Αναπτυξιακός Σύλλογος Βέργας, Πολιτιστικός Σύλλογος Νέδουσας, Λαογραφικός Σύλλογος «ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ», Τομέας Λαογραφίας και Τομέας Μουσικής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Ι.Μ. Μεσσηνίας, Σύλλογος «ΕΛΛΗΝΟΜΝΗΜΟΝΕΣ», Ελληνική Ομάδα Διάσωσης-Παράρτημα Ν. Μεσσηνίας, Σώμα Εθελοντών Νοσηλευτικής Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών Ε.Ε.Σ, Τμήμα Τοπικής Εφορίας Ελληνίδων Οδηγών, Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, Αντιπροσωπευτικά Τμήματα Πεζικού & Αεροπορίας.

Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν η Μπαντίνα της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας και η Φιλαρμονική του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.