Η Διεθνής Ημέρα Γαλλοφωνίας

0

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Γαλλοφωνίας, διοργανώνεται από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με σχολεία και κέντρα ξένων γλωσσών της Μεσσηνίας, ο πρώτος Μαραθώνιος Ανάγνωσης της Γαλλοφωνίας στην Καλαμάτα, ταυτόχρονα με άλλες 26 πόλεις της Ελλάδας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017, στις 11.00 το πρωί, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Περισσότεροι από 130 μαθητές, καθηγητές και ιδιώτες, με κοινό γνώρισμα την αγάπη για τη γαλλική γλώσσα και τον πολιτισμό, θα διαβάσουν αποσπάσματα του βιβλίου «Exercices de Style» του Raymond Queneau.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να αναδειχθεί ότι η γαλλική είναι μια γλώσσα, την οποία οι Έλληνες ομιλούν όπως τόσοι άλλοι άνθρωποι στον κόσμο, μια γλώσσα η οποία ενέπνευσε τόσους λογοτέχνες και φιλοσόφους διεθνούς ακτινοβολίας, μια γλώσσα η οποία χρησιμοποιήθηκε ως εργαλείο έκφρασης από τόσους επιστήμονες, μια γλώσσα η οποία διατηρεί τη ζωντάνια της, μια γλώσσα διεθνούς επικοινωνίας, μια γλώσσα η οποία χρησιμεύει για την παραγωγή νέας γνώσης.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθωνίου Ανάγνωσης για τη Γαλλοφωνία στην Καλαμάτα 2017, θα δώσει συνέντευξη τύπου την Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017, στη 1:30 μ.μ., στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας (Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, Αριστομένους 33, 4ος Όροφος).

μοιραστειτε το:

Comments are closed.