Η ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) για τις εκλογές στο Ε.Κ. Καλαμάτας

0

ΑΣτις αρχαιρεσίες του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας που έγιναν στις 8-9 Δεκέμβρη, η ΔΑΣ (παράταξη που στηρίζει το ΠΑΜΕ), βγήκε η μόνη ενισχυμένη σε ψήφους και ποσοστό. Έλαβε 43 ψήφους, 4 έδρες και 24,4 % (από 36 ψήφους, 3 έδρες και 20% στις προηγούμενες αρχαιρεσίες). Η παράταξη της ΔΑΚΕ (ΝΔ) έλαβε 97 ψήφους, 8 έδρες και 55,2 % (από 104 ψ., 9 έδρες και 57,8%). Η παράταξη ΕΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΕ) έλαβε 36 ψήφους, 3 έδρες και 20,4% (από 40 ψ.,3 έδρες και 22,2%)

Το θετικό αποτέλεσμα, για τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, θα κατατεθεί το επόμενο διάστημα στην οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων και την νεολαίας της Μεσσηνίας. Από καλύτερες θέσεις θα συμβάλουμε στην πλατιά ενημέρωση, στην συσπείρωση και οργάνωση της εργατικής τάξης. Θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, στην πάλη για την διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων και των οικογενειών τους, στην απόκρουση της επίθεσης της κυβέρνησης. Δώσαμε μάχες στο εμπόριο, (ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, για τις απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες στη black friday, στις λευκές, κόκκινες και γαλάζιες νύκτες). Δώσαμε μάχες ενάντια στην 7ήμερη εβδομαδιαία εργασία, χωρίς ρεπό στους ξενοδοχουπάλληλους. Μάχες ενάντια στην απληρωσιά. Μάχες για σταθερές και μόνιμες θέσεις εργασίας στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας. Με τις μικρές μας δυνάμεις και με τον αρνητικό συσχετισμό, στην Διοίκηση, είχαμε κατακτήσεις. Πληρώθηκαν οι συνάδελφοι στο Πανελλήνιο, είχαμε επαναπρόσληψη απολυμένης στο Οrizon blue, 16 εργαζόμενοι στην ΔΕΥΑ Καλαμάτας, 7 στην Πύλο και 13 στην Κυπαρισσία, βρίσκονται σε διαδικασία μονιμοποίησης.ρνησης και της εργοδοσίας.

Ξέρουμε ότι σε αυτή την προσπάθεια θα έχουμε απέναντί μας το αρνητικό συσχετισμό που παραμένει.Η αυτοδυναμία της παράταξης της ΝΔ από την μία, και οι δυνάμεις των ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – ΛΑΕ που κατέβηκαν σε κοινό ψηφοδέλτιο από την άλλη, διαμορφώνουν εχθρικό μπλοκ που θα συνεχίσει να δυσκολεύει την ανάπτυξη αγωνιστικής δράσης. Με αυτό το συσχετισμό, το ΕΚ Καλαμάτας θα συνεχίσει να στέκεται εμπόδιο στην ανάπτυξη του εργατικού κινήματος. Άλλωστε μέχρι πριν λίγες μέρες αυτές οι δυνάμεις συνδιοικούσαν στο Ε.Κ. Καλαμάτας, διαπρέποντας στην υπεράσπιση της κυβερνητικής πολιτικής και στης εργοδοσίας. Πριν λίγες μέρες μαζί υπερψήφισαν τον απολογισμό δράσης του ΕΚ Καλαμάτας, απολογισμό για τον οποίον θα έδινε τα “συχαρίκια” ο ΣΕΒ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, όλα τα Σωματεία και τους συνδικαλιστές να δυναμώσουν τη μάχη για την αλλαγή του συσχετισμού δύναμης στο εργατικό κίνημα. Να δυναμώσει η γραμμή σύγκρουσης με τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, τους επιχειρηματικούς ομίλους, και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Να δυναμώσει η διεκδίκηση για την μισθούς, συμβάσεις, σύγχρονα εργατικά δικαιώματα.

Το επόμενο διάστημα η νέα επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση θα μας βρει σε θέσεις μάχης. Να βάλουμε φρένο στην νέα επίθεση. Να μην γίνει καμία ιδιωτικοποίηση. Να απαιτήσουμε Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά Δημόσια και υποχρεωτική.

Ασφάλιση, Υγεία, σύνταξη, Δουλειά – Δε θα τα χαρίσουμε στα αφεντικά.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

μοιραστειτε το:

Comments are closed.