Η Αστυνομία γιορτάζει τον προστάτη της Άγιο Αρτέμιο

0

Μετά την ενοποίηση των δύο Σωμάτων και την ίδρυση της Ελληνικής Αστυνομίας -με το Προεδρικό Διάταγμα 398/1987- αναγνωρίστηκε ο Άγιος Μεγαλομάρτυρας Αρτέμιος προστάτης του Σώματος, η δε 20ή Οκτωβρίου η ημέρα που τιμάται η μνήμη του, ως επίσημη εορτή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας, στις 20 Οκτωβρίου 2019 στις 9:30 το πρωί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Σωτήρος, στην Καλαμάτα θα τελεστεί Δοξολογία για τον εορτασμό του Αγίου Αρτεμίου. Στη συνέχεια θα αναγνωστεί η Ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και θα ακολουθήσει Δεξίωση σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Elite», στην οδό Ναυαρίνου αριθμός 237.

Στην εκδήλωση έχουν κληθεί να παραστούν εκπρόσωποι των Θρησκευτικών, Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων, των συνδικαλιστικών ενώσεων του προσωπικού και των ενώσεων αποστράτων.

Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 20 Οκτωβρίου 2019, από την ΓΑΔΠ Πελοποννήσου, στην Τρίπολη και από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις Αργολίδας, στο Ναύπλιο, Λακωνίας, στη Σπάρτη και Κορινθίας, στην Κόρινθο.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.