Η απονομής των βραβείων του 3ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού

0
ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΤΙΣ 9/10/2019

Η τελετή απονομής των βραβείων του 3ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 09 Οκτωβρίου, στις 8 το βράδυ.

Η απονομή θα γίνει στο αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης και εκτός των βραβευθέντων, παρόντα θα είναι τα μέλη του Εφορευτικού Συμβουλίου, καθώς και της Κριτικής Επιτροπής. Η εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό.

Στόχος του Διαγωνισμού ήταν να προαγάγει τη λογοτεχνική έκφραση, να ενθαρρύνει την ενασχόληση με τα διαφορετικά λογοτεχνικά είδη και να δώσει ώθηση σε νέους Μεσσήνιους δημιουργούς να ασχοληθούν με τη δημιουργική γραφή.

Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε όσους γράφουν στην ελληνική γλώσσα και κατοικούν ή κατάγονται από τη Μεσσηνία, ανεξαρτήτως εθνικότητας ή ηλικίας. Το θέμα ήταν ελεύθερο και ο κάθε υποψήφιος μπορούσε να συμμετάσχει σε ένα ή περισσότερα σκέλη του Διαγωνισμού, με μια ποιητική συλλογή (έως 5 ποιήματα), με ένα διήγημα (έως 2.000 λέξεις), με ένα δοκίμιο (έως 2.000 λέξεις) ή/και με ένα απόσπασμα θεατρικού έργου (έως 2.000 λέξεις). Τα έργα έπρεπε να είναι αδημοσίευτα και δημιουργήματα ενός μόνο συγγραφέα. Από συμμετοχές που υποβλήθηκαν, 68 πληρούσαν τις τυπικές προϋποθέσεις συμμετοχής και δόθηκαν προς αξιολόγηση στην Κριτική Επιτροπή.

Τα ονόματα των βραβευθέντων έχουν ανακοινωθεί από τον Σεπτέμβρη και έχουν ως εξής:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΙΗΣΗ

Α’ ΒΡΑΒΕΙΟΣτον κ. ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟ κάτοικο Μεσσηνίας για τη συλλογή ποιημάτων «Το σημειωματάριο της Τζο»
Β’ ΒΡΑΒΕΙΟΣτον κ. ΝΙΚΟ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟ με καταγωγή από τη Ροδιά Κυπαρισσίας και τη Μάκρενα Μεσσηνίας για τη συλλογή ποιημάτων «Η ΣΠΕΙΡΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ»
Γ’ ΒΡΑΒΕΙΟΣτον κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟ με καταγωγή από την Κόκλα Μεσσηνία για τη συλλογή ποιημάτων «ΜΟΥΧΡΩΜΑ  – ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ – ΣΚΟΤΑΔΙ  – ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ ΠΡΟΓΕΥΣΗ»
Α’ ΕΠΑΙΝΟΣΣτην κα ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΚΟΥΤΣΑΝΤΩΝΗ από τη Μηλίτσα Μεσσηνίας για τη συλλογή ποιημάτων «Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΓΩΝΙΑ»
Β’ ΕΠΑΙΝΟΣΣτον κ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΡΟΥΣΣΟ με καταγωγή από την Κυπαρισσία για τη συλλογή ποιημάτων «ΚΟΚΚΟΙ – ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ – ΕΣΥ – ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ – ΤΥΧΑΙΑ»
Γ’ ΕΠΑΙΝΟΣΣτην κα ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΚΑΒΟΥΡΑ με καταγωγή από τη Φλόκα Τριφυλίας και τους Γαργαλιάνους για τη συλλογή ποιημάτων «ΣΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΗΝ ΚΛΕΨΥΔΡΑ»

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΗΓΗΜΑ

Α’ ΒΡΑΒΕΙΟΣτην κα ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ με καταγωγή από το Μαγγανιακό και την Ανδρούσα Μεσσηνίας για το διήγημα «Ο ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ»
Β’ ΒΡΑΒΕΙΟΣτον κ. ΑΝΤΩΝΙΟ ΕΥΘΥΜΙΟΥ με καταγωγή από την Καλαμάτα για το διήγημα «ΣΤΕΡΓΙΟΣ»
Γ’ ΒΡΑΒΕΙΟΣτην κα ΔΗΜΗΤΡΑ-ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΑΖΗ κάτοικο Καλαμάτας για το διήγημα «ΕΝΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ»
Α’ ΕΠΑΙΝΟΣΣτον κ. ΦΙΛΙΠΠΟ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ κάτοικο Καλαμάτας για το διήγημα «ΗΜΕΡΕΣ ΑΙΓΛΗΣ»

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

Α’ ΕΠΑΙΝΟΣΣτον κ. ΠΑΥΛΟ ΚΛΑΔΗ κάτοικο Καλαμάτας για το θεατρικό έργο «Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ»
Β’ ΕΠΑΙΝΟΣΣτον κο ΑΝΤΩΝΙΟ ΕΥΘΥΜΙΟΥ με καταγωγή από την Καλαμάτα για το θεατρικό έργο «ΙΜΕΡΟΣ»

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΟΚΙΜΙΟ

Α’ ΕΠΑΙΝΟΣΣτην κα ΣΟΦΙΑ Δ. ΝΙΝΙΟΥ με καταγωγή από την Εύα και τον Άμμο Μεσσηνίας για το δοκίμιο «ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ»
Β’ ΕΠΑΙΝΟΣΣτην κα ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΓΟΥΡΟΥ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΛΑΚΟΥ με καταγωγή από τη Μεσσηνία για το δοκίμιο «Η ΒΑΣΤΙΛΗ ΤΗΣ ΚΟΥΓΚΕΣΤΑΣ»
Γ’ ΕΠΑΙΝΟΣΣτον κ. ΙΩΑΝΝΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ με καταγωγή από το Διαβολίτσι Μεσσηνίας για το δοκίμιο «GRECQUE ME FUT DONNÉE LA LANGUE»
μοιραστειτε το:

Comments are closed.