Η αποκατάσταση των ζημιών του “Ζορμπά” στο λιμάνι της Πύλου

0

Τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στο λιμάνι της Πύλου, που προκλήθηκαν από θεομηνία επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη (8/4/21) ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας. Οι εργασίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της πράξης “Αποκατάσταση ζημιών παράκτιας ζώνης και λιμένων του Δήμου Πύλου – Νέστορος, από τη θεομηνία της 29ης Σεπτεμβρίου 2018”, για την οποία δόθηκε χρηματοδότηση ύψους 2,5 εκατομμυρίων € από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Η σύμβαση για το συγκεκριμένο έργο, υπογράφηκε τον Νοέμβριο του 2020, μεταξύ της Γενικής Διεύθυνσης Υδραυλικών Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και της αναδόχου εταιρείας. Οι διαδικασίες αποκατάστασης και αναβάθμισης των λιμένων ξεκίνησαν από την έδρα του Δήμου, την Πύλο.

Η Πύλος κατά την κακοκαιρία της 29/09/2018 (φωτό: Δ. Πανοσκάλτσης)

Ο Δήμαρχος επισκεπτόμενος το σημείο εργασιών, δήλωσε: “Με συντονισμό και συνεχή συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, πετύχαμε την έκδοση απόφασης περί ανανέωσης κήρυξης της περιοχής μας σε έκτακτη ανάγκη και την έγκριση δέσμευσης σχετικής πίστωσης. Με την ολοκλήρωση των εργασιών θα επιτευχθεί η αναβάθμιση των υποδομών, αλλά και η θωράκιση των λιμένων, με αποτέλεσμα την προστασία της παράκτιας περιοχής”.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.