Η αποκατάσταση των ζημιών στα χωριά της Αλαγονίας

0

Την περιοχή των χωριών της Αλαγονίας που υπέστησαν καταστροφές από τις συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις, επισκέφθηκε σήμερα, Τετάρτη (13/02/2019), ομάδα τεχνικών με τον Δήμαρχο Καλαμάτας, Π. Νίκα, για τον προσδιορισμό των εργολαβιών παρέμβασης για την αποκατάσταση των ζημιών.

Τα έργα δεν θα αφορούν μόνο στο κύριο δημοτικό οδικό δίκτυο, αλλά και στο δευτερεύον, μέσα στα χωριά, καθώς και στο αγροτικό οδικό δίκτυο. Οι μελέτες, οι οποίες θα ολοκληρωθούν σε λίγες ημέρες, εκπονούνται από ομάδες, στις οποίες μετέχουν πολιτικοί μηχανικοί, γεωλόγοι και τοπογράφοι.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται στην περιοχή των χωριών της Αλαγονίας εργολαβία του Δήμου Καλαμάτας, ύψους 70.000 €, για την αποκατάσταση των ζημιών. Προχωρούν οι εργασίες για την αποκατάσταση του δρόμου, λόγω κατολίσθησης, πριν και μετά τις Πηγές, ενώ ήδη έχει ολοκληρωθεί η εξυγίανση και τοποθετούνται συρματοκιβώτια. Η εκτίμηση είναι ότι τις επόμενες ημέρες θα έχει αποκατασταθεί η πρόσβαση προς Πηγές και Αλαγονία, μέσω του κεντρικού δημοτικού δρόμου.

Επιπλέον, εντός της εβδομάδας θα έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και θα έχει προχωρήσει η ανάθεση εργολαβιών ως εξής:

  • Εργολαβία αποκατάστασης στην περιοχή του Αθλητικού Κέντρου στα Κερασούλια Πηγών σε μήκος 80 μέτρων.
  • Εργολαβία αποκατάστασης του δημοτικού δρόμου από Αλαγονία προς Μαχαλά σε μήκος 200 μέτρων.
  • Δύο εργολαβίες αποκατάστασης του δρόμου, σε 4 σημεία, από Μαχαλά προς Νέδουσα.
  • Εργολαβία αποκατάστασης εσωτερικού οδικού δικτύου κυρίως σε Λαδά, Αλαγονία και Πηγές.
μοιραστειτε το:

Comments are closed.