Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας στην Ε.Ο. Καλαμάτας – Σπάρτης

0

Σε εξέλιξη βρίσκεται, το έργο του αποχιονισμού στην περιοχή του Ταϋγέτου αυτή την περίοδο και αντιμετωπίζονται τυχόν προβλήματα, μέσω εργολαβίας, που παρακολουθεί τον εθνικό δρόμο αλλά και το υπόλοιπο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της ΠΕ Μεσσηνίας, όπως γνωστοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος σε συνέντευξη τύπου που έδωσε σήμερα Τετάρτη 27/01/21 το μεσημέρι στον 4ο όροφο του Διοικητηρίου Καλαμάτας.

“Οι όποιες παρεμβάσεις που απαιτούνται, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, προγραμματίζονται σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της ΠΕ Μεσσηνίας και την πολιτική προστασία”, ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης, ο οποίος ανέφερε ακόμη:

Όσον αφορά την πρόσφατη κατάπτωση υλικών στο οδόστρωμα, αυτή αφορούσε λεπτόκοκκο χωμάτινο κυρίως υλικό, το οποίο προσωρινά απομακρύνθηκε εν μέρει, σημάνθηκε η περιοχή για αποφυγή ατυχημάτων, ενώ παρακολουθείτε η εξέλιξη του φαινομένου από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ολοκληρώνεται επίσης, μέσα στον Φεβρουάριο και η μελέτη για την αντιμετώπιση της κατολίσθησης, στο 24ο χιλ., ώστε άμεσα να δημοπρατηθεί το ενταγμένο στο ΠΔΕ έργο: «αποκατάσταση κατολισθήσεων στην 82η Ε.Ο. Καλαμάτας – Σπάρτης από Χ.Θ. 24+000 έως τα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας», προϋπολογισμού 1.850.000 €, το οποίο θα επιλύσει το χρονίζον πρόβλημα στη συγκεκριμένη θέση. Μετά την τοποθέτηση κλεισιομέτρων και τις μετρήσεις που έχουν καταγραφεί θα αξιολογηθεί από τη μελέτη η συγκεκριμένη θέση, ώστε να προταθεί η βέλτιστη τεχνική λύση.

Όσον αφορά την εργολαβία των 3.000.000 €, χρηματοδοτούμενη από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, για το έργο με τίτλο: «Συντήρηση – οδική ασφάλεια της 82ης Εθνικής Οδού Καλαμάτας – Σπάρτης», βρίσκεται σε ικανοποιητικό σημείο αφού έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση πλέγματος σε πέντε από τα δέκα στρέμματα που προβλέπει η μελέτη, ενώ έχει γίνει και η προετοιμασία για τις υπόλοιπες θέσεις τοποθέτησης.

Προβλέπονται ακόμα να πραγματοποιηθούν  εργασίες καθαρισμού και μόρφωσης των τάφρων, κατασκευή υπενδεδυμένης τάφρου, οδοστρωσία – ασφαλτόστρωση κατά θέσεις με αντιολισθηρή στρώση κυκλοφορίας, εργασίες σήμανσης – ασφάλειας.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.