Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου από Μ. Μαντίνεια έως Κιτριές

0

«Δρομολογείται η κατάθεση πρότασης χρηματοδότησης στο αναπτυξιακό πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, για το έργο: “Ανάπλαση Παραλιακού Μετώπου Μικρά Μαντίνεια – Κιτριές” προϋπολογισμού έργου 8.545.000 €, ενώ θα περιλαμβάνει και οριζόντιες επικουρικές δράσεις ποσού 464.107 €», Αυτό ανακοινώθηκε σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα Τετάρτη 27/01/21 το μεσημέρι από τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο στον 4ο όροφο του Διοικητηρίου Καλαμάτας, με την ανάπλαση παραλιακού μετώπου Μικρά Μαντίνεια – Κιτριές.

«Μετά και την έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή των όρων των Προγραμματικής Σύμβασης, μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δήμου Καλαμάτας, Δήμου Δυτικής Μάνης και Αναπτυξιακού Οργανισμού Ο.Τ.Α. “Πάρνωνας Α.Ε.”, θα κατατεθεί και ο σχετικός φάκελος», σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης, ο οποίος ακόμα ανέφερε:

Η προγραμματική σύμβαση έχει αντικείμενο την ωρίμανση των απαιτούμενων μελετών από τον αναπτυξιακό οργανισμό Πάρνωνα Α.Ε., αλλά και τη μεταβίβαση της αρμοδιότητας υλοποίησης του έργου από τους Δήμους Καλαμάτας και Δυτικής Μάνης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Το έργο θα υλοποιηθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών έργων Π.Ε. Μεσσηνίας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Καλαμάτας και το αυτοτελές Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Δυτικής Μάνης.

Η μελέτη της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου είχε εκπονηθεί στα πλαίσια του έργου: «μελέτη έργων παράκτιας προστασίας και ανάπλασης ακτών Δήμου Αβίας και Μικράς Μαντίνειας και συμπληρωματικές μελέτες», το οποίο υλοποιήθηκε μόνο κατά το μέρος των παράκτιων έργων προστασίας.

Για την υποβολή της πρότασης αλλά και την κατασκευή των έργων ανάπλασης απαιτείται η επικαιροποίηση των υφιστάμενων μελετών. Επιπλέον, των έργων που περιλαμβάνει η αρχική μελέτη, είναι αναγκαίο να κατασκευαστούν έργα ανάπλασης και αποκατάστασης πεζοδρομίων, κοινόχρηστων χώρων και τμημάτων του κύριου οδικού δικτύου αλλά και κάθετων οδών πρόσβασης που δεν περιλαμβάνονται στις υφιστάμενες μελέτες.  Αυτά σε γενικές γραμμές είναι τα ακόλουθα:

  • Πλακοστρώσεις, πεζοδρομήσεις, τοποθέτηση εξοπλισμού
  • Αποκατάσταση υφιστάμενων πεζοδρομίων 
  • Βελτίωση εισόδου Κιτριών
  • Βελτίωση προσβάσεων στην παραλίας Ακρογιαλίου, Παλιόχωρα
  • Αναπλάσεις πλατειών 
  • βελτίωση προσβάσεων στο μέτωπο της ανάπλασης και
  • Μικροπαρεμβάσεις στο έργο αντιδιαβρωτικής προστασίας προς επίλυση τυχόν προβλημάτων

Η πρόταση της Περιφέρειας θα περιλαμβάνει δύο υποέργα, το ένα αφορά το παραλιακό μέτωπο και το άλλο την ανάπλαση της Νεμέας.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.