Η “αλλαγή φρουράς” στην Περιφερειακή Διεύθυνσης Εκπαίδευσης

0
ΠΑΡΕΛΑΒΕ Ο ΔΗΜ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝ. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ

“Αλλαγή φρουράς” στην Περιφερειακή Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, στα γραφεία της οποίας την Τρίτη (2/4/19) ανέλαβε τα του καθήκοντά του ο νέος διευθυντής Δημήτριος Οικονομόπουλος, από τον αποχωρήσαντα Παναγιώτη Πετρόπουλο,

Μετά από τέσσερα χρόνια στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή ο κ. Πετρόπουλος είπε ότι η θητεία του ήταν αρκετά δύσκολη, δήλωσε όμως ικανοποιημένος από «το σημαντικό έργο που παρήχθη στην εκπαίδευση με πολλές τομές», καθώς όπως είπε υλοποιήθηκαν αρκετά πράγματα στις σχολικές μονάδες της περιφέρειας, στις οποίες αναπτύχθηκαν έργα ποιοτικά.

Εξέφρασε δε τη πεποίθησή του του ότι το έργο θα συνεχιστεί, ενώ διαβεβαίωσε πως θα είναι αρωγός στο νέο διευθυντή σε ό,τι του ζητηθεί.

Ο κ. Πετρόπουλος δεν έθεσε υποψηφιότητα για περιφερειακός διευθυντής, καθώς, όπως είπε, επέλεξε να επιστρέψει στην Καλαμάτα, στην οικογένειά του, στο σχολείο και στους μαθητές του. Σημείωσε σε χαρακτηριστικά πως «οι θέσεις ευθύνης δεν είναι για να τις παντρεύεσαι, αλλά για να προσφέρεις».

Ο νέος Διευθυντής Δημήτρης Οικονομόπουλος μέχρι πρότινος Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας ευχαρίστησε τον κ. Πετρόπουλο για τη καλή συνεργασία που είχαν όλα αυτά τα χρόνια σημείωσε ότι πρωταρχικό του μέλημα θα είναι η καλή συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς που καθημερινά δίνουν τη μάχη της γνώσης στην τάξη, προσθέτοντας πως αν οι μαθητές πηγαίνουν και φεύγουν από το σχολείο με το χαμόγελο, η κοινωνία θα γίνει καλύτερη.

Βιογραφικό Δημήτρη Οικονομόπουλου

Γεννήθηκε στην Καλαμάτα. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

 • Πτυχία της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Τρίπολης (1986) και του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Αθηνών (1999)
 • Δίπλωμα διετούς μετεκπαίδευσης στο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης Παιδαγωγικού Τμήματος Πανεπιστημίου Πατρών, στις «Επιστήμες της Αγωγής» (2003)
 • Μεταπτυχιακό δίπλωμα (Master of Science in Statistics) «Συμπληρωματική ειδίκευση στην επιστήμη της Στατιστικής» του Τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας και
 • Διδακτορική διατριβή στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με τίτλο διατριβής: «Η εκπαιδευτική πολιτική για τα Ολιγοθέσια Δημοτικά Σχολεία και η επίδρασή της στη λειτουργία τους σύμφωνα με τις απόψεις δασκάλων (1976 – σήμερα). Η περίπτωση της εκπαιδευτικής περιφέρειας Πελοποννήσου».
 • Ακαδημαϊκή εκπαίδευση – Ετήσια Επιμόρφωση στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου:
  – Εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή
  – Κατάρτιση στην Επιστήμη της Ψυχολογίας
 • Δείτε εδώ αναλυτικά το βιογραφικό του νέου Διευθυντή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Πελοποννήσου

Υπηρέτησε ως δάσκαλος (και διευθυντής) σε σχολεία της Μεσσηνίας από το 1989 και Προϊστάμενος Γραφείου Π.Ε. Μεσσηνίας (25/08/2010 –4/11/2011), ενώ το 2016 έγινε Διευθυντής της Διεύθυνσης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας. Έχει δημοσιεύσεις σε περιοδικά με κριτές, ανακοινώσεις σε συνέδρια, συγγράψει βιβλία- έρευνες για την εκπαίδευση κ.α.

 • Διαβάστε από τα “Αργολικά” ένα σύντομο απολογισμό της τετραετίας του Π. Πετρόπουλου ως Διευθυντή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Πελοποννήσου.
μοιραστειτε το:

Comments are closed.