“Η αλήθεια” από τη “Νέα Κινηματογραφική Λέσχη”

0

Την ταινία “Η αλήθεια” (La Verite) προβάλει η “Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας”, την Πέμπτη (14/03/2019), σε σκηνοθεσία Henri-Georges Clouzot. Παίζουν: Brigitte Bardot, Paul Meurisse, Charles Vanel.

Η ταινία, του 1960, διάρκειας 130 λεπτών, θα προβληθεί αμφιθέατρο “Θ. Αγγελόπουλος” του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, με ώρα έναρξης τις 9:30 το βράδυ. Είσοδος: 4 ευρώ και ελευθέρας για νέους κάτω των 18 ετών.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ

Η Dominique, μια νεαρή Γαλλίδα δικάζεται για τον φόνο του εραστή της. Τι οδήγησε την ηρωίδα μας σε αυτή την πράξη; Πόθος; Εκδίκηση; Απόγνωση; Καθ’ όλη την διάρκεια της δίκης, μέσα από ματιές στο παρελθόν της σχέσης, οι θεατές μαθαίνουν όλα τα γεγονότα που οδήγησαν την πρωταγωνίστριά μας στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Η Αλήθεια είναι μια ταινία-άθλος για όλους τους εμπλεκόμενους. Αποτελεί για πολλούς την καλύτερη ταινία του Clouzot και είναι μία από τις πιο επιτυχημένες ταινίες στην ιστορία του γαλλικού κινηματογράφου. Με την επιμονή του στις ερμηνείες, κυρίως της Brigitte Bardot, αλλά και τους παθιασμένους διαλόγους εντός της δικαστικής αίθουσας, ο Clouzot καταφέρνει να καθηλώσει το κοινό του και να το κάνει να αγωνιά για την μοίρα της πρωταγωνίστριας.

H Αλήθεια βραβεύτηκε με την Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας και ήταν υποψήφιο για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας το 1960.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.