Η αδυναμία εξεύρεσης μεταφορέα για τα δύο παιδιά

0

«Οι δυστοκίες που ανακύπτουν στη διευθέτηση της υποθέσεως δεν οφείλονται σε ολιγωρία υπηρεσιών, αλλά στην αδυναμία εξεύρεσης αναδόχου μεταφοράς για το δρομολόγιο Καλλιανέϊκα – Κιτριές», αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου της αντιπεριφερειάρχου Αντωνίας Μπούζα, για «την περίπτωση των δύο μικρών μαθητών που διαμένουν στα Καλλιανέικα Μεσσηνίας», παραπέμποντας το θέμα στο Υπουργείο Εσωτερικών, για το οποίο αναφέρει ότι «πρέπει να μεριμνήσει για την εξεύρεση λύσης σε περιπτώσεις όπου υπάρχει αδυναμία επίλυσης με το ισχύον πλαίσιο».

Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το ευαίσθητο θέμα της μεταφοράς των μαθητών επιβάλλει αμεσότητα ενεργειών, νομιμότητα και καμία σκέψη πολιτικής εκμετάλλευσης.

Ένα θέμα, που χρήζει προσεκτικής αντιμετώπισης από πλευράς δημοσιότητας, προκειμένου να μην οδηγήσει σε λανθασμένες εντυπώσεις περί δήθεν αδιαφορίας και αναποτελεσματικότητας της Περιφερειακής αρχής, αποτελεί η περίπτωση των δύο μικρών μαθητών που διαμένουν στα Καλλιανέικα Μεσσηνίας.

Οι δυστοκίες που ανακύπτουν στη διευθέτηση της υποθέσεως δεν οφείλονται σε ολιγωρία υπηρεσιών, αλλά στην αδυναμία εξεύρεσης αναδόχου μεταφοράς για το δρομολόγιο Καλλιανέικα – Κιτριές.

Σε δύο διαδοχικούς διαγωνισμούς δεν έχει υπάρξει ενδιαφέρον αφού δεν υποβλήθηκε καμία προσφορά και το δρομολόγιο Δ-54 κηρύχθηκε εκ νέου άγονο.

Η ΚΥΑ 24001/2013 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει και ο Νόμος 4412/2016 “περί προμηθειών” καθορίζει επακριβώς τις κινήσεις μας και κάθε παρέκκλιση απαγορεύεται.

Το Υπουργείο Εσωτερικών, πρέπει να μεριμνήσει για την εξεύρεση λύσης σε περιπτώσεις όπου υπάρχει αδυναμία επίλυσης με το ισχύον πλαίσιο».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.