Η ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας στηρίζει τις απεργίες των νοσοκομειακών

0

Την απεργιακή κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) που έχει προκηρυχθεί για την την Τρίτη 16/2/2021, στηρίζει το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας.

Επίσης “καταγγέλλει τις συνεχιζόμενες διώξεις των αγωνιζόμενων υγειονομικών, όπως του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ και της προέδρου της ΟΕΝΓΕ”, “απαιτώντας να σταματήσουν οι διώξεις”.

Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση της ΟΕΝΓΕ και της ΠΟΕΔΗΝ την Τρίτη 16 Φλεβάρη 2021. Ο αγώνας τους είναι και αγώνας όλων των εργαζομένων για:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
  • Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ.
  • Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα υγείας Δημιουργία του αναγκαίου αριθμού εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της Π.Φ.Υ. σε κατάλληλους χώρους και στελέχωση τους με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού.
  • Άμεσα μέτρα για την πλήρη επαναλειτουργία των τακτικών ιατρείων και των χειρουργείων στο δημόσιο σύστημα υγείας.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • Επαρκή μέτρα ατομικής προστασίας των υγειονομικών από τον κοροναϊό.
  • Αύξηση μισθών για την κάλυψη των απωλειών των τελευταίων ετών. Χορήγηση οφειλόμενων αναδρομικών. Έγκαιρη πληρωμή δεδουλευμένων υπερωριών.

Επίσης καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις συνεχιζόμενες διώξεις των αγωνιζόμενων υγειονομικών, όπως του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ και της προέδρου της ΟΕΝΓΕ, απαιτώντας ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ να σταματήσουν οι διώξεις.

Ο πρόεδρος
Δημήτρης Γ. Φαββατάς
Ο γραμματέας
Παναγιώτης Μερτίκας»
μοιραστειτε το:

Comments are closed.