Η Ένωση Ξενοδόχων για τις επιπτώσεις από τη χρεωκοπία του T.O. Thomas Cook

0

Η Βρετανική αγορά αποτελεί βασικό πυλώνα στήριξης του Ελληνικού Τουρισμού.
Η Ελλάδα φημίζεται – και  αυτό  αποτελεί βασικό της σύνθημα – για τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα της φιλοξενίας που προσφέρει στους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας.

Η Μεσσηνία με τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα έχει το ανάλογο μερίδιο από τη ζημιά που προκάλεσε η χρεωκοπία του Thomas Cook.

Οι Βρετανοί τουρίστες που σήμερα διαμένουν σε Ξενοδοχεία της περιοχής ανέρχονται σε περίπου 1.000 (χίλια) άτομα και έχουν τη στήριξη των Συναδέλφων μας, οι οποίοι διαχειρίζονται το πρόβλημα με υποδειγματική ψυχραιμία ώστε να μη διαταραχθεί η φήμη του τουριστικού προορισμού της περιοχής μας.

-Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τους Συναδέλφους Ξενοδόχους καθώς και με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος για να καταγραφεί το μέγεθος των ζημιών που προέκυψε στα ξενοδοχειακά καταλύματα και να θεσπιστεί δέσμη μέτρων για τη στήριξη των επιχειρήσεων σε ότι αφορά τις εκκρεμείς εισπράξεις και τις επιβαρύνσεις που προκύπτουν για λογαριασμό της πολιτείας.

Επειδή το κενό που θα προκύψει από τις ακυρώσεις των αφίξεων πρέπει να αναπληρωθεί, θα πρέπει αφού συνυπολογιστούν και οι επιπτώσεις από το BREXIT που είναι άγνωστες προς το παρόν και ενδεχομένως αρνητικές για τη χώρα και τη Μεσσηνία ειδικότερα.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Δημήτριος Καραλής

μοιραστειτε το:

Comments are closed.