“ΗΠΑ: Η κορύφωση του δράματος μιας χώρας ανισοτήτων”

0

Γεννήθηκε από την ανατροπή ενός απάνθρωπου συστήματος δουλείας, μέσα από έναν αιματηρό εμφύλιο Βορείων και Νοτίων.

Τέσσερεις Πρόεδροι (Λίνκολν, Γκάρφιλντ, ΜακΚίνλεϊ, Τζών Φιτζέραλντ Κέννεντυ, 5 με τον Ρόμπερτ Κέννεντυ), κατά κανόνα προοδευτικοί και οραματιστές, δολοφονήθηκαν από το βαθύ παρακράτος.

Ο συντηρητισμός, ο ρατσισμός, η αστυνομοκρατία, η θρησκοληψία, η άγνοια, οι κοινωνικές – φυλετικές διαιρέσεις, η οπλοκατοχή, κυριαρχούν και δηλητηριάζουν το υποτιθέμενο πρότυπο δυτικής δημοκρατίας.

Το προοδευτικό Σύνταγμα και τα οράματα των ιδρυτών παραβιάζονται επί 200 χρόνια από την φασιστική πολιτική των WASP (White-Anglo-Saxon-Protestants), ενώ η πλειοψηφία πλέον του Αμερικανικού Λαού αποτελείται από φτωχούς και περιθωριοποιημένους μετανάστες από Αφρική – Λατινική Αμερική – Ασία, που πήγαν με τη βία (αφρικανοί δούλοι) ή εθελοντικά κυνηγώντας το “Αμερικανικό Όνειρο” !

Χρειάστηκε ένας ακροδεξιός Πρόεδρος, άξεστος, αμόρφωτος, ψεύτης, αδίστακτος, ιδιοτελής κλπ, που με την απειρία και την εγωπάθειά του ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ – χωρίς να το θέλει – όλη την αποκρουστική πραγματικότητα.

Ερώτημα: θα δοθεί λυτρωτική λύση στο πρόβλημα του Αμερικανικού Λαού, ή θα ανατραπούν ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ (στην κυριολεξία) οι δημοκρατικοί θεσμοί σε αυτή τη μεγάλη χώρα, που ο Τράμπ την κάνει μικρή, ισχυριζόμενος ότι θα την κάνει μεγάλη?

Το ερώτημα μάς αφορά όλους, γιατί η πτώση της Νέας Ρώμης θα συμπαρασύρει πολλούς!

Κώστας Α. Μαρκάκης

μοιραστειτε το:

Comments are closed.