Ημερίδα για τις πρώτες βοήθειες στο Μελιγαλά

0

Ημερίδα με θέμα «Η σημαντικότητα των πρώτων βοηθειών» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2018 στις 6 το απόγευμα,. στο Πνευματικό Κέντρο «ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ» του Μελιγαλά, με  πρωτοβουλία της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Οιχαλίας και σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό – Περιφερειακό Τμήμα Καλαμάτας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος, το μέλος του Δ.Σ. του Περιφερειακού Τμήματος Καλαμάτας και Πρόεδρος της Εφορίας Εθελοντών Νοσηλευτικής Καλαμάτας Δήμητρα Ψαρούλη, Αντιδήμαρχοι, Δημ. Σύμβουλοι, Πρόεδροι – Εκπρόσωποι Τ.Κ. Δήμου Οιχαλίας, ο Πρόεδρος και μέλη της Κοινωφελούς Επιχείρησης και πλήθος πολιτών οι οποίοι  παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την εκδήλωση.

Την ημερίδα άνοιξε με καλοσώρισμα και αναφορά για την υλοποίηση της δράσης, ο πρόεδρος Δ.Σ. της Κοινωφελούς Σοφιανός Γυπατίδης, ο οποίος και ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλλαν στην επιτυχία της και ιδιαίτερα το προσωπικό της Κοινωφελούς Επιχείρησης και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων του Δήμου αλλά και τις κυρίες Τσατά και Δαμηλάτη για τη άψογη συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Επίσης απεύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Οιχαλίας Άρ. Σταθόπουλος και το μέλος του Δ.Σ. του Περιφερειακού Τμήματος Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Δήμητρα Ψαρούλη. Και οι δύο χαιρέτισαν την πρωτοβουλία αυτή της Κοινωφελούς Επιχείρησης και ανέφεραν ότι είναι πολύ σημαντικό για όλους μας να γνωρίζουμε να παράσχουμε πρώτες βοήθειες που σε πάρα πολλές περιπτώσεις αν είχαν παρασχεθεί θα είχαν σωθεί ζωές.

Ακολούθησε αναλυτική ενημέρωση και επίδειξη Πρώτων Βοηθειών με χρήση κατάλληλων εκπαιδευτικών μέσων από πιστοποιημένες εκπαιδεύτριες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και συγκεκριμένα τη κ. Τσατά και τη κ. Δαμηλάτη, για τη σημαντικότητα των Πρώτων Βοηθειών.

Η ημερίδα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της δράσης ενημέρωσης για τις Πρώτες Βοήθειες στις Σχολικές Μονάδες του Δήμου Οιχαλίας. Κατά το πρώτο δεκαήμερο Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου Οιχαλίας και έγιναν ενημερώσεις από τις πιστοποιημένες εκπαιδεύτριες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στα παιδιά.

Επιπλέον, το προσωπικό της Κοινωφελούς Επιχείρησης και εκπαιδευτικοί από τα σχολεία παρακολούθησαν εθελοντικά ολοκληρωμένα σεμινάρια διάρκειας 16 ωρών συμπεριλαμβανομένου της βασικής υποστήριξης και χρήσης αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, έτσι ώστε να είναι στοιχειωδώς καταρτισμένοι ώστε να ανταπεξέλθουν και να δράσουν άμεσα σε τυχόν περιστατικά που μπορεί να προκύψουν στα παιδιά. Το κόστος της δαπάνης των σεμιναρίων κάλυψε η Κοινωφελής Επιχείρηση.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.