Ημερίδα για την επιχειρηματικότητα του αγροδιατροφικού τομέα

0

Οι δράσεις που υλοποιεί το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας (ΚΑΕΜ), καθώς και η ανάδειξη σημαντικών θεμάτων που αφορούν στην επιχειρηματικότητα του αγροδιατροφικού τομέα, θα παρουσιαστούν σε ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2019, από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, στο ξενοδοχείο Elite City Resort (Ναυαρίνου 2), της Καλαμάτας.

Βασικός στόχος του Κέντρου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας, το οποίο ο Δήμος Καλαμάτας διευκολύνει παρέχοντάς του στέγη δωρεάν, είναι η βιωματική εκπαίδευση με σκοπό την ανάπτυξη της επιχειρηματικής παιδείας και τη βελτίωση των δεξιοτήτων που σχετίζονται με την παραγωγή. Μέχρι σήμερα έχουν εκπαιδευτεί περισσότεροι από 230 καταρτισθέντες, σε θεματικές ενότητες που αφορούν τον Αγροτουρισμό, την Επεξεργασία και Τυποποίηση Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς, την Αξιοποίηση αλλά και την Καλλιέργεια Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών, την Οινοποιία καθώς και τα Social Media. Παράλληλα με την εκπαιδευτική δραστηριότητα, το Κέντρο παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε επιχειρήσεις οι οποίες εδρεύουν στην Μεσσηνία και έχουν ως στόχο την ανάπτυξη νέων προϊόντων.

Κατά την ημερίδα θα αναλυθούν ζητήματα που αφορούν στην δυναμική της αξιοποίησης της Μεσογειακής χλωρίδας από τον Επίκουρο Καθηγητής Ανθοκομίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Δρα Αναστάσιο Δάρρα.
Ο Μάκης Παπούλιας, επιχειρηματίας, θα παρουσιάσει την αγροτουριστική μονάδα «Αρκαδιανή».
O Δρ Κώστας Δελής, Eπίκουρος Καθηγητής Γενετικής και Βιοτεχνολογίας Φυτών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, θα παρουσιάσει την εισήγησή του με θέμα «Εκσυγχρονίζοντας το παραδοσιακό».
Στη συνέχεια, ο Γιώργος Κόκκινος, Πρόεδρος Ομάδας Παραγωγών «Νηλέας», καθώς και ο Γεώργιος Παπαδόπουλος, Μέλος της Ομάδας Παραγωγών Σταφυλιού Crimson, θα αναφερθούν στις ευκαιρίες και τις προκλήσεις των ομάδων παραγωγών.
Κλείνοντας, ο Δρ. Φίλιππος Παπαδόπουλος, Διευθυντής Γραφείου Στρατηγικών Έργων στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή, θα παρουσιάσει τον απολογισμό και τους μελλοντικούς στόχους του ΚΑΕΜ.

Μετά το τέλος των εισηγήσεων θα ακολουθήσει ελαφρύ δείπνο και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μεσσηνιακές παραλλαγές σαλάτας, που θα δημιουργήσουν οι Σεφ του ΙΕΚ Ορίζων, έχοντας ως βάση προϊόντα επιχειρήσεων, οι οποίες υποστηρίζονται από την συμβουλευτική του Κέντρου.

Το πρόγραμμα της ημερίδας μπορείτε να δείτε εδώ.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2721025700 και 6985666456,
e-mail: info@kaem.gr – site:  www.kaem.gr και στo γραφείo στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας.

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας δημιουργήθηκε το 2016, από το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή – Κολέγιο Περρωτής.

Σκοπός του Κέντρου είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στον αγροδιατροφικό τομέα της Μεσσηνίας. Οι υπηρεσίες που προσφέρει στην τοπική κοινωνία το ΚΑΕΜ στηρίζονται σε επιστημονικά δεδομένα εφαρμογής παραγωγικών διαδικασιών και υπηρεσιών, καθώς και στην αθροιστική εμπειρία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στον τομέα της Βιωματικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας προσφέρει επίσης συμβουλευτική υποστήριξη, εστιασμένη τόσο στην ίδρυση νέας επιχείρησης όσο και στην ανάπτυξη προοπτικών υπάρχουσας επιχείρησης.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.