Ηλεκτρονικό εισιτήριο και στην Αρχαία Μεσσήνη

0

Το Υπουργείο Πολιτισμού αποφάσισε να προχωρήσει τη διαδικασία εγκατάστασης, εφαρμογής και λειτουργίας του συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου (e- Ticketing) και των αντίστοιχων μονάδων ελέγχου πρόσβασης των επισκεπτών σε αρχαιολογικά μνημεία της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Αρχαία Μεσσήνη, όπου το μέτρο ξεκίνησε από τα τέλη Ιουνίου

Συγκεκριμένα, το σύστημα ξεκινά σε πρώτη φάση στην Ακρόπολη και Σα άλλους αρχαιολογικούς χώρους του ιστορικού κέντρου της Αθήνας (Αρχαία Αγορά, Ρωμαϊκή Αγορά, Βιβλιοθήκη Αδριανού, Κεραμεικός, Λύκειο Αριστοτέλους), στην Κνωσό και στο Αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου και στον αρχαιολογικό χώρο και μουσείο της Αρχαίας Μεσσήνης.

Στόχος είναι ο καλύτερος έλεγχος πρόσβασης των επισκεπτών, αλλά και η δυνατότητα αγοράς εισιτηρίου μέσω του διαδικτύου χωρίς κάποια ταλαιπωρία. Επιπλέον, μέσω αυτού του μέτρου, θα μπορούν να συνάγονται ασφαλέστερα και πληρέστερα συμπεράσματα για την ετήσια και μηνιαία επισκεψιμότητα στους αρχαιολογικούς χώρους και στα μουσεία.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Πολιτισμού, πολύ σύντομα «θα τεθεί σε λειτουργία και η υπηρεσία αγοράς ηλεκτρονικού εισιτηρίου μέσω διαδικτύου, για την οποία θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση».

Το έργο υλοποιείται με τη συνδρομή και δωρεά της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, αλλά και με φορέα υλοποίησης την Εταιρεία Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.