Ζητούν τις εισηγήσεις προς το ΚΑΣ για την πλατεία Υπαπαντής

0

Αίτημα προς την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας υπέβαλε η Περιβαλλοντική – Πολιτιστική Ένωση Μεσσηνίας στις 17/8/2020 αναφορικά με την ανάδειξη των αρχαιοτήτων της πλατείας Υπαπαντής.

Με την αίτηση ζητείται «να μας κοινοποιήσουν την εισήγηση ΛΗ’ ΕΠΚΑ 2010 προς το ΚΑΣ, καθώς και τις εισηγήσεις των 5ης και 26ης ΕΒΑ και τη γνωμοδότηση του ΚΑΣ», καθώς, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της «η τότε εισήγηση τεκμηρίωνε αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους ήταν επιβεβλημένη η ανασκαφή».

Ειδικότερα, η σχετική ανακοίνωση της Περιβαλλοντική – Πολιτιστική Ένωση Μεσσηνίας αναφέρει τα εξής:

«Μετά την από 11/8/2020 στοχευμένη παρέμβαση της Περιβαλλοντικής Πολιτιστικής Ένωσης Μεσσηνίας αναφορικά με την ανάδειξη των αρχαιοτήτων της πλατείας Υπαπαντής, δημοσιοποιούμε ότι υποβάλαμε ΑΙΤΗΜΑ προς την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας στις 17/8/2020 προκειμένου να μας κοινοποιήσουν την εισήγηση ΛΗ ´ ΕΠΚΑ 2010 προς το ΚΑΣ καθώς και τις εισηγήσεις των 5ης και 26ης ΕΒΑ και τη γνωμοδότηση του ΚΑΣ. Η τότε εισήγηση τεκμηρίωνε αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους ήταν επιβεβλημένη η ανασκαφή. Η πλήρης ενημέρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες είναι κρίσιμη και επιβεβλημένη υπό τις παρούσες συνθήκες. Σημειώνουμε επίσης ότι απευθυνθήκαμε στους επιστημονικούς συλλόγους: Το Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων ΣΕΑ και το σύλλογο έκτακτων αρχαιολόγων ΣΕΚΑ καθώς η στήριξη τους είναι πολύτιμη».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.