Ζητούν την παράταση του προγράμματος “Γέφυρα”

0

Την ανάγκη παράταση της ημερομηνίας λήξης του προγράμματος “Γέφυρα”, ζητά από τους Υπουργούς Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο και Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, καταθέτοντας «αίτημα για επαναξιολόγηση και έκδοση απόφασης παράτασης πέντε τουλάχιστον εβδομάδων στην υποβολή αιτήσεων στην πλατφόρμα του Προγράμματος (“Γέφυρα”), που λήγει στις 30/09/2020». 

Η επιστολή που υπογράφεται από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου, Γιάννη Παναρίτη, αναφέρει τα εξής:

Κύριε Υπουργέ,
Γενόμενοι αποδέκτες πληθώρας αιτημάτων των μελών μας, σχετικά με την αναγκαία παράταση της ημερομηνίας λήξης του προγράμματος «Γέφυρα», επιθυμούμε μέσω της παρούσης να σας καταθέτουμε αίτημα για επαναξιολόγηση και έκδοση απόφασης παράτασης πέντε τουλάχιστον εβδομάδων στην υποβολή αιτήσεων στην πλατφόρμα του Προγράμματος «Γέφυρα», που λήγει στις 30/09/2020.  
Σταχυολογώντας μερικές από τις καταληκτικές προθεσμίες της 28ης και 30ης Σεπτεμβρίου διαπιστώνουμε ότι:

28-9-2020: ΑΠΔ και καταβολή ασφαλιστικών εισφορών Ιουνίου και Ιουλίου για εργαζόμενους με τον μηχανισμό Συν-Εργασία, Υποβολή ενδοκοινοτικών καταστάσεων μηνός Αυγούστου, Αίτηση επιστρεπτέας προκαταβολής 3 για συγκεκριμένες επιχειρήσεις, Αίτηση στην πλατφόρμα my Business support για αποζημίωση ειδικού σκοπού.

30-09-2020: Υποβολή Intrastat μηνός Αυγούστου, Υποβολή ΑΠΔ και πληρωμή ΙΚΑ οικοδομικών και τεχνικών έργων, μηνός  Αυγούστου, Υποβολή ΑΠΔ και πληρωμή ΙΚΑ κοινών επιχειρήσεων μηνός Αυγούστου, Υποβολή και απόδοση ΦΜΥ μηνός Ιουλίου, Υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ μηδενικών και χρεωστικών μηνός Αυγούστου με διπλογραφικά βιβλία, Δήλωση τετραγωνικών μέτρων στην πλατφόρμα «Αδήλωτα τετραγωνικά» και Τακτοποίηση αυθαιρέτων για όλες τις κατηγορίες αυθαιρέτων.

Λαμβανομένου επιπροσθέτως υπόψη πως κατά την τρέχουσα περίοδο και για μεγάλα χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας καθίστανται από δυσχερής έως αδύνατη η πρόσβαση  στις ηλεκτρονικές του taxisnet και συνεπεία αυτού καθίσταται εξαιρετικά δυσχερής η πρόσβαση στη πλατφόρμα keyd.gov.gr.
Επίσης σημαντική καθυστέρηση παρουσιάζει η αποστολή του κωδικού επιβεβαίωσης του email, βήμα αναγκαίο για την υποβολή της αίτησης.

κύριε Υπουργέ,
Θα ήταν άδικο μια σημαντική νομοθετική πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην στήριξη των πληττομένων συμπολιτών μας να μην λάβει την έκταση και το βάθος για το οποίο σχεδιάσθηκε εξ αιτίας τεχνικών προβλημάτων.
Με τη πεποίθηση ότι θα εξετάσετε με τη δέουσα προσοχή το δίκαιο αίτημά μας.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Για το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου
Ο Πρόεδρος
Ιωάννης Παναρίτης

μοιραστειτε το:

Comments are closed.