Ζητούν κονδύλι για τον δρόμο προς την Αγία Θεοδώρα

0

Η ολοκληρωμένη μελέτη με τίτλο «Οριστική Μελέτη Οδοποιίας από την 7η Επαρχιακή Οδό έως τον Άγιο Νικόλαο Άνω Μέλπειας – Άγιο Αθανάσιο», παραδόθηκε την Πέμπτη 27/8/2020, στην Δήμαρχο Οιχαλίας Παν. Γεωργακοπούλου, από το Δίκτυο Πόλεων «Βιώσιμη Πόλη», στο Δημαρχείο του Μελιγαλά.

Η Δημοτική Αρχή καλεί με ανακοίνωσή της όλους τους φορείς του Νομού, «να στηρίξουν με όλες τις δυνάμεις τους την αυταπόδεικτα δίκαιη επιθυμία και αίτημα του Δήμου Οιχαλίας να ενταχθεί η μελέτη σε ένα μελλοντικό πρόγραμμα».

Η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Οιχαλίας αναφέρει:

«Η Δημοτική Αρχή, διακατέχεται από ιδιαίτερη ευαισθησία αφενός για τις τοπικές κοινότητες οι οποίες ωφελούνται από το προς πραγματοποίηση έργο, καθώς πρόκειται για ιδιαίτερα απομακρυσμένες τοπικές κοινότητες που όμως έως σήμερα δεν υπήρχε δυνατότητα να βελτιωθεί το οδικό τους δίκτυο, λόγω των δυσμενών οικονομικών συγκυριών και αφετέρου για το πλέον σημαντικό μνημείο και σημείο θρησκευτικής ευλάβειας που είναι ο Ιερός Ναός της Αγίας Θεοδώρας».

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ακόμα:

«Η Δημοτική Αρχή καλεί τον τέως Πρωθυπουργό, τον Περιφερειάρχη, τους Βουλευτές, τους Δημάρχους και όλους τους συναρμόδιους φορείς του Νομού μας, να στηρίξουν με όλες τις δυνάμεις τους την αυταπόδεικτα δίκαιη επιθυμία και αίτημα του Δήμου Οιχαλίας να ενταχθεί η μελέτη σε ένα μελλοντικό πρόγραμμα, καθώς συνοψίζοντας τα ανωτέρω η πραγματοποίηση της μελέτης θα προάγει την Δημόσια ωφέλεια λόγω του εξωραϊσμού του οδικού δικτύου αλλά και την θρησκευτική ευλάβεια λόγω της προσβασιμότητας στον Ιερό Ναό της Αγίας Θεοδώρας».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.