Ζητείται έλεγχος των σχολικών και των δημοτικών κτηρίων

0
ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΠΡΟΣ “ΚΤΗΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.”

«…με δεδομένη την προτεραιότητα που έχει η ασφάλεια των μαθητών και των διδασκόντων, θα ξεκινήσουμε εκ νέου έλεγχο της δομικής τρωτότητας των σχολικών κτηρίων», αναφέρει ο δήμαρχος Καλαμάτας Θαν. Βασιλόπουλος με επιστολή του προς τον Πρόεδρο Δ.Σ της “Κτηριακές Υποδομές Α.Ε.” Γεώργιο Μπιτάκο και προσθέτει ότι «ο έλεγχος αυτός θα επεκταθεί και στα δημοτικά κτήρια, δοθέντος του σεισμικού παρελθόντος της περιοχής μας».

Ο κ. Βασιλόπουλος «ο έλεγχος δομικής τρωτότητας, να πραγματοποιηθεί από μηχανικούς της Κτηριακές Υποδομές ΑΕ, όπως προβλέπεται», σημειώνοντας πως «ο Δήμος Καλαμάτας θα συνδράμει με μηχανικούς της Υπηρεσίας του»

Η επιστολή του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο προς τον Πρόεδρο Δ.Σ της “Κτηριακές Υποδομές Α.Ε.” Γεώργιο Μπιτάκο έχει ως εξής:

«Μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας ως νέας Δημοτικής Αρχής και με δεδομένη την προτεραιότητα που έχει η ασφάλεια των μαθητών και των διδασκόντων, θα ξεκινήσουμε εκ νέου έλεγχο της δομικής τρωτότητας των σχολικών κτηρίων. Ο έλεγχος αυτός θα επεκταθεί και στα δημοτικά κτήρια, δοθέντος του σεισμικού παρελθόντος της περιοχής μας. Τα αποτελέσματα του προηγούμενου, προ πενταετίας περίπου, πρωτοβάθμιου προσεισμικού ελέγχου είχαν άμεσα σταλεί στον ΟΑΣΠ.

Επισημαίνεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας έχει καθορίσει και σημάνει τους χώρους συγκέντρωσης των πολιτών κατά τις πρώτες ώρες μετά από ένα σεισμό, έχει διοργανώσει ημερίδες για τους εργαζόμενους σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς, ενώ προγραμματίζουμε την επικοινωνία μας με τα σχολεία για τη σύνταξη του νέου σχεδίου δράσης μετά από σεισμό, βάσει του προτύπου που εκπονήθηκε από τον ΟΑΣΠ.

Αναφορικά με τον εκ νέου έλεγχο δομικής τρωτότητας, παρακαλούμε να πραγματοποιηθεί από μηχανικούς της “Κτηριακές Υποδομές Α.Ε.”, όπως προβλέπεται. Ο Δήμος Καλαμάτας θα συνδράμει με μηχανικούς της Υπηρεσίας του, ενώ ευελπιστούμε να έχουμε τη συνεργασία και του ΤΕΕ, με το οποίο θα έχουμε επικοινωνία».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.