Ζητά την πλήρη απασχόληση των σχολικών καθαριστριών

0
Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΜΑΚΑΡΗ “ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΗΜΟΣ – ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ”

Τη δημοτική αρχή Καλαμάτας καλεί η παράταξη “Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες” να φέρει εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα της μετατροπής της απασχόλησης των σχολικών καθαριστριών από μερική απασχόληση σε πλήρη, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας στις 19/10/2020.

Σε σχετική ανακοίνωση της παράταξης “Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες” αναφέρονται τα εξής:

«Συνάντηση με το Σωματείο Σχολικών Καθαριστριών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποίησε ο Μανώλης Μάκαρης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες”. Κατά την συνάντηση συζητήθηκε το μείζον θέμα του επαρκούς καθαρισμού των σχολικών συγκροτημάτων της Καλαμάτας.

Οι αυξημένες ανάγκες καθαρισμού των σχολείων δεν μπορούν να καλυφθούν με την μερική απασχόληση των καθαριστριών ΙΔΟΧ και θα πρέπει να επεκταθεί το ωράριο τους και να μετατραπούν σε πλήρους απασχόλησης σύμφωνα με το άρθρο 5 του υπ’ αριθ. 161/Α΄/22-08-2020 και με απόφαση του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου όπως έγινε άλλωστε και σε αρκετούς δήμους της χώρας (π.χ. Πατρέων, Αλεξανδρούπολης και Δέλτα) και όπως είχαμε προτείνει από μηνός.

Καλούμε την δημοτική αρχή Καλαμάτας να φέρει εκτός ημερήσιας διάταξης το συγκεκριμένο θέμα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας στις 19/10/2020».

15/10/2020

“ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΗΜΟΣ – ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ”».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.