“Εφικτή η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, αν οι πολίτες δεν ξεχάσουν…”

0
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Γ. ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ ΣΤΟ ΜΕΣΣΙΝΙΑ 24

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
στον ΓΙΩΡΓΟ ΞΙΑΡΧΟ

“Οι εθνικές εκλογές και το διακύβευμά τους είναι εντελώς διαφορετικές από τις Ευρωεκλογές” μας λέει η τ. βουλευτής και εκ νέου υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ, Γιώτα Κοζομπόλη, σε συνέντευξή της στο messinia24.gr, τονίζοντας πως “είναι εφικτή η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, αρκεί μόνο να μην ξεχάσουν οι πολίτες, ποιος έφερε τα μνημόνια και τη βαθιά κρίση, και ποιος έβγαλε τη χώρα στο ξέφωτο”. 
Η υποψήφια βουλευτής, απέδωσε την ήττα του Μαΐου στην “κόπωση από τις συνέπειες της εννιάχρονης κρίσης και η προσδοκία ή απαίτηση, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα να κάνει πολλά και άμεσα”, κάτι ανέφικτο άμεσα, όπως είπε, ενώ παραδέχθηκε πως “υπήρξαν και επιμέρους αστοχίες, λάθη, επικοινωνιακές ή άλλες επιπολαιότητες, που αξιοποιήθηκαν από το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μπλοκ”.
Απαντώντας σε ερώτησή μας σχετικά με την τακτική του Κινήματος Αλλαγής απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ το χαρακτήρισε “αρνητική πρωτοτυπία”, μας μίλησε για το τι αποκομίζει  για τις καθημερινές επαφές της με Μεσσήνιους και μας απάντησε και στο ερώτημα “γιατί θεωρείτε ότι οι Μεσσήνιοι πρέπει να ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ κι εσάς;”.

Η συνέντευξη της υποψηφίας βουλευτού Μεσσηνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

Κύρια Κοζομπόλη, θεωρείτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ανατρέψει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών; Ο πρωθυπουργός και πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος από την Καλαμάτα, είπαν ότι αυτό μπορεί να γίνει με την κινητοποίηση του κόσμου. Εσείς πόσο εφικτή θεωρείτε την ανατροπή;

Προφανώς οι εθνικές εκλογές και το διακύβευμά τους είναι εντελώς διαφορετικές από τις Ευρωεκλογές. Τώρα ψηφίζουμε για τη ζωή μας, για το μέλλον μας. Αν θα πάμε μπροστά ως χώρα ή αν θα γυρίσουμε πίσω, με την παλινόρθωση εκείνων που χρεοκόπησαν την πατρίδα μας και λεηλάτησαν την κοινωνία. Είναι εφικτή η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, αρκεί μόνο να μην ξεχάσουν οι πολίτες, ποιος έφερε τα μνημόνια και τη βαθιά κρίση, και ποιος έβγαλε τη χώρα στο ξέφωτο. Να συγκρίνουν τα πεπραγμένα και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ με της Ν.Δ. και να αποφασίσουν.

Τα ευρήματα του αποτελέσματος των εκλογών έδειξαν, κατά τους ειδικούς, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τη μεσαία τάξη, τους ιδιωτικούς και τους δημόσιους υπαλλήλους, αλλά και τους συνταξιούχους και πως τα πήγατε κάπως καλά με τη νεολαία. Γιατί αυτοί οι άνθρωποι σας γύρισαν την πλάτη και πώς νομίζετε ότι θα τους κερδίσετε πάλι;

Στις Ευρωεκλογές, όντως ένα τμήμα των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ, που τον ψήφισε το 2015, έστειλε ποικιλότροπα μηνύματα, είτε απέχοντας, είτε επιλέγοντας μικρότερα κόμματα. Εκτιμώ, ότι, πέρα από καθυστερήσεις, ανεπάρκειες ή δικά μας λάθη, ο κύριος λόγος δυσαρέσκειάς τους ήταν η κόπωση από τις συνέπειες της εννιάχρονης κρίσης και η προσδοκία ή απαίτηση, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα να κάνει πολλά και άμεσα. Αυτό όμως δεν ήταν αντικειμενικά εφικτό. Τέλος, δεν πρέπει να μας διαφεύγει και ο λυσσαλέος πόλεμος του μπλοκ της διαπλοκής και του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου, με πρωτοφανή προπαγάνδα των συστημικών ΜΜΕ εναντίον της κυβέρνησής μας.

Έχετε να μου πείτε κάποιες σημαντικές αστοχίες, παραλήψεις, λάθη, ή και επιλογές της κυβέρνησης, τα οποία θα μπορούσε να αποφύγει και της κόστισαν; Όπως για παράδειγμα το Μακεδονικό, ή αυτά που έγιναν με την κινητικότητα στην βουλή και την κα Χριστοδουλοπούλου, ή ο χρόνος των εθνικών εκλογών;

Όπως αναφέρω παραπάνω, βεβαίως υπήρξαν και επιμέρους αστοχίες, λάθη, επικοινωνιακές ή άλλες επιπολαιότητες, που αξιοποιήθηκαν από το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μπλοκ, ιδίως από τα ΜΜΕ, που στηρίζουν φανατικά τη Ν.Δ. Το «Μακεδονικό» είναι εντελώς διαφορετικό θέμα, γιατί η συμφωνία των Πρεσπών είναι μια πολύ θετική εξέλιξη, που ισχυροποιεί τη θέση της Ελλάδας. Η υποκρισία της Ν.Δ. και της υπόλοιπης αντιπολίτευσης στο θέμα αυτό είναι και αποκαλυπτική (θυμίζω τις επιστολές Καραμανλή στον Μπους το 2005, που αναγνώριζε/δεχόταν ονομασία σκέτη Μακεδονία) και μικροκομματική. Ενώ ξέρουν καλά πως η λύση είναι θετική, ντύθηκαν «Μακεδονομάχοι» για ψηφοθηρικούς λόγους.

Η Προοδευτική Συμμαχία φαίνεται να μην έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα στις ευρωεκλογές του Μαΐου. Προφανώς το εγχείρημα δεν απέδωσε. Θεωρείτε ότι ο χρόνος δεν ήταν αρκετός για να αποδώσει και πως στις εκλογές της Κυριακής θα πάνε τα πράγματα καλύτερα για το ΣΥΡΙΖΑ και την Προοδευτική Συμμαχία;

Η Προοδευτική Συμμαχία είναι μία πολύ καλή κίνηση, που συμβαδίζει και με τις διεργασίες στην Ευρώπη. Οφείλουμε και ο ΣΥΡΙΖΑ και οι σύμμαχοί του να κάνουμε πολλά και με σχέδιο τους επόμενους μήνες, ώστε να αποκτήσει σταθερότητα, καλά θεμέλια στη βάση, προγραμματικά χαρακτηριστικά και κυρίως προοπτική.

Θα σας παρακαλούσα για ένα σχόλιο σχετικά με τη στάση, την συμπεριφορά και την τακτική που ακολουθεί η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά αλλά και τα στελέχη του απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ και την πρόθεσή τους να στηρίξουν κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αν τελικά κερδίσει τις εκλογές και δεν πετύχει αυτοδυναμία;

Αυτό που συμβαίνει με το ΚΙΝΑΛ και την κα Γεννηματά αποτελεί αρνητική πρωτοτυπία. Ενώ οι Σοσιαλιστές και οι Πράσινοι στην Ευρώπη στηρίζουν και συνεργάζονται με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ συμπλέει και ταυτίζεται με τη Ν.Δ. στο αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο. Μιλάει για ψήφο ανοχής στον κ. Μητσοτάκη και κατάργηση της απλής αναλογικής! Πρόκειται για απίστευτη τακτική, ακατανόητη και σε πολλούς ψηφοφόρους του. Θα δούμε σύντομα τα αποτελέσματα αυτής της ολέθριας τακτικής.

Τον τελευταίο καιρό περιοδεύετε σε όλο το νομό και συναντάτε αρκετό κόσμο. Με τις καθημερινές επαφές σας αυτές γίνατε «σοφότεροι»; Εννοώ τι ζητά, τι θέλει ο κόσμος, ποίες είναι οι σημαντικότερες ανάγκες των συμπατριωτών μας, μπορείτε να τις ιεραρχήσετε;

Η επαφή μας με τον κόσμο στις περιοδείες και στις συζητήσεις είναι ζωογόνος διαδικασία. Προσπαθώ πιο πολύ να ακούω και όχι να μιλάω, είτε πρόκειται για κεντρικά θέματα, είτε για τοπικά και προσωπικά. Παρ’ ότι αρκετοί πολίτες βλέπουν τη μεγάλη εικόνα, οι πιο πολλοί ρωτούν, κριτικάρουν ή ζητούν λύσεις για την καθημερινότητα της ζωής τους και έχουν δίκιο. Το ουσιώδες είναι να βρουν δουλειά, να αυξήσουν το εισόδημά τους, να δουλεύουν καλύτερα οι δημόσιες υπηρεσίες, να λειτουργούν κανονικά οι μονάδες Υγείας και πολλά άλλα.

Κύρια Κοζομπόλη, οι Μεσσήνιοι σας τίμησαν με την ψήφο τους και σας εξέλεξαν (από) τον Ιανουάριο του 2015 βουλευτή. Κάνοντας έναν απολογισμό της δικής σας θητείας και του Κυβερνητικού έργου, γιατί θεωρείτε ότι οι Μεσσήνιοι πρέπει να ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ κι εσάς;

Ο Σύριζα, η κυβέρνηση και οι βουλευτές του, παρά τα εμπόδια, τις δυσκολίες και τα λάθη, έχουν να παρουσιάσουν για το νομό μας σημαντικό έργο. Αναλυτικά το έργο μας το αναφέρουμε σε σχετικό φυλλάδιο και από έλλειψη χρόνου δεν επεκτείνομαι εδώ. Θυμίζω μόνο ότι διπλασιάστηκαν οι πόροι, που διατέθηκαν στη Μεσσηνία από ΕΣΠΑ, ΠΔΕ και «ΦΙΛΟΔΗΜΟ» μεταξύ 2015- 2019 για έργα υποδομής, προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας, στήριξη των δομών υγείας κ.α.

Πολλά απομένουν για τη νέα τετραετία να γίνουν. Η νέα εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ θα μας δώσει τη δυνατότητα συλλογικά και προσωπικά, να συνεχίσουμε το έργο μας. Με διαφάνεια, χρηστή διαχείριση και αποτελεσματικότητα. Για τον απολογισμό του δικού μου έργου, ως βουλευτής Μεσσηνίας, σας παραπέμπω στη σημερινή μου ανακοίνωση, προς αποφυγή άσκοπων επαναλήψεων.
(Δείτε εδώ τον απολογισμό της κας Κοζομπόλη που δημοσιοποίησε σήμερα στα τοπικά ΜΜΕ).

Κα Κοζομπόλη σας ευχαριστώ!
Κι εγώ επίσης.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.