Εφησυχασμός στην επικινδυνότητα του 18ου Δημοτικού

0

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

«Πρόχειρες και γενικόλογες ανακοινώσεις σκοπεύουν στην αποσιώπηση του ζητήματος και τον εφησυχασμό των πολιτών. Των ίδιων πολιτών που σε ενδεχομένη πτώση του κουφωμένου ταβανιού ή στην πιθανή ηλεκτροπληξία παιδιού από τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις του ’70, εντοιχισμένες μέσα σε τοίχους με υγρασία, θα μιλάει με στόμφο για πρόληψη». Αυτό τονίζει σε ανοικτή επιστολή του ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 18ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, για την ανταπόκριση που έτυχαν τα αιτήματά του από τον Δήμο, για την αποκατάσταση των επικινδύνων -από τις κτιριακές υποδομές- συνθηκών για τα παιδιά τους.

Δεν είναι τραγική η κατάσταση στο 18ο Δ.Σ. απάντησε ο Δήμος στη διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Σχολείου.

18o-ds

Ειδικότερα ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 18ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, αναφέρει:

«Ως πολίτες, όλοι εμείς οι γονείς του 18ου Δημοτικού Συλλόγου, είμαστε πραγματικά ευτυχείς για τα αντανακλαστικά των αρμοδίων των τεχνικών υπηρεσιών που στην δημοσιοποίηση ενός τόσο σοβαρού ζητήματος ανταποκρίθηκαν ταχύτητα με απαντητικό γενικόλογο δημοσίευμα.

Δυστυχώς δεν υπήρξε η ίδια γρήγορη ανταπόκριση στα έγγραφα αιτήματα μας στην υπηρεσία, παρά το ότι προσφύγαμε επανειλημμένα από την αρχή του έτους.

Η ίδια ταχύτητα θα ήταν εξίσου χρήσιμη μετά την ρητή εντολή του Δημάρχου εκπόνησης σειράς αυτοψιών και τεχνικής καταγραφής των ζητημάτων του κτιριακού κελύφους, την οποία ακόμη αναμένει ο σύλλογος καθώς και 250 εξαγριωμένοι γονείς -που υπογράφουν κείμενο διαμαρτυρίας επώνυμα- από την αρχή της προηγούμενης σχολικής χρονιάς.

18o d_sΕντούτοις, είμαστε περιχαρείς που παρά τις οποίες καθυστερήσεις μέσω της δημοσιοποίησης του ζητήματος εκπονήθηκε τελικά η εν λόγω μελέτη και μάλιστα έγιναν οι σχετικές κοστολογήσεις, μόλις σε λίγα εικοσιτετράωρα και αν ζητηθεί από τους 250 υπογράφοντες γονείς ή τα ΜΜΕ θα είναι στη διάθεση όλων μας, για να αποδείξει περίτρανα την όχι και τόσο τραγική κατάσταση του συγκροτήματος.

Μια οργανωμένη πολιτεία και ένας οργανωμένος Δήμος μιλάει με πρόγραμμα, μελέτες και χρονοδιάγραμματα και όλα αυτά μέσω των επίσημων διαδικασιών και των αρμόδιων κατά περίπτωση υπηρεσιών. Πρόχειρες και γενικόλογες ανακοινώσεις σκοπεύουν στην αποσιώπηση του ζητήματος και τον εφησυχασμό των πολιτών. Των ίδιων πολιτών που σε ενδεχομένη πτώση του κουφωμένου ταβανιού ή στην πιθανή ηλεκτροπληξία παιδιού από τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις του ’70, εντοιχισμένες μέσα σε τοίχους με υγρασία θα μιλάει με στόμφο για πρόληψη».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.