Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας στην Καλαμάτα

0

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας για σκάφη τύπου Laser κατηγορίας Standard για άντρες και κατηγορίας Radial για γυναίκες που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα διεξαχθεί στην Καλαμάτα από 16 έως 23 Μαΐου του 2020.

Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα Τετάρτη (11 Δεκεμβρίου), στη 1 το μεσημέρι σε συνέντευξη της διοίκησης του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας (ΝΟΚ) στο χώρο των γραφείων του Ομίλου, ο οποίος συνδιοργανώνει το Πρωτάθλημα σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση Σκαφών Laser (EurILCA), το οποίο θα είναι ανοιχτό σε συμμετέχοντες από Ευρώπη και σε περιορισμένο αριθμό από χώρες εκτός Ευρώπης.

Όπως ανακοινώθηκε στη συνέντευξη, «ήδη έχουμε λάβει συμμετοχές από 13 χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ελβετία, Κροατία, Φιλανδία, Αγγλία, Ισραήλ, Σουηδία και μία συμμετοχή από Καναδά), πέντε μήνες πριν τη διοργάνωση, γεγονός που αποδεικνύει τη δυναμική του αγώνα!».

Κατά τη συνέντευξη τονίστηκε ακόμα ότι «ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας προσδοκά σε ένα πρωτάθλημα με σεβασμό στο περιβάλλον, με παράλληλες αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις, με υψηλής ποιότητας υπηρεσίες προς τους αθλητές, τους κριτές και το κοινό. Δεδομένου πως η Καλαμάτα, σε μια περίοδο χαμηλής τουριστικής επισκεψιμότητας κατά το μήνα Μάιο, θα υποδεχθεί πάνω από 300 αθλητές, για την προ Ολυμπιακή τους προετοιμασία και την παρουσία περισσότερων των 1500 επισκεπτών (συνοδών, κριτών και λάτρεων του αθλήματος), το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας είναι μία ευκαιρία να αναδείξει την πόλη μας διεθνώς καθώς αφορά σε αθλητές και επισκέπτες υψηλής αξίας.

Το όραμα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας είναι η διοργάνωση να αφήσει ηχηρό μήνυμα στην πόλη της Καλαμάτας, καθώς λάτρεις του θαλάσσιου αθλήματος, ανεξαρτήτως φύλου, εθνικότητας, ηλικίας, κοινωνικής τάξης και οικονομικής κατάστασης, “θα βρουν το δικό τους κύμα” στον θαλάσσιο κόλπο της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας, συμβάλλοντας παράλληλα στη δημιουργία προϋποθέσεων, για βιώσιμη οικονομική και τουριστική ανάπτυξη.

Αξιοποιώντας αυτή την καταλυτική δυναμική της διοργάνωσης στοχεύουμε σε συγκεκριμένα οφέλη για την Καλαμάτα, όπως:

  • Την ενίσχυση της θέσης της ως διεθνούς και εγχώριου τουριστικού προορισμού, μέσω του ενναλακτικού τουρισμού και πιο συγκεκριμένα του θαλάσσιου τουρισμού
  • Την τόνωση της τοπικής οικονομίας σε περιόδους μη τουριστικές
  • Την ενίσχυση του θεσμού της ιστιοπλοΐας, μέσω της προπονητικής καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου
  • Την ενδυνάμωση των δεσμών των ανθρώπων της τοπικής κοινωνίας μέσα από τον αθλητισμό, την εκπαίδευση, τα πολιτιστικά δρώμενα, τη διασκέδαση και την κοινωνική συνεισφορά που θα αποτυπωθεί στις παράλληλες δράσεις.

Οι αθλητές που επιθυμούν να πάρουν μέρος πρέπει πρώτα να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση που θα βρουν στην επίσημη σελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Σκαφών Laser (EurILCA) εδώ και να κατοχυρώσουν τη συμμετοχή τους.
Οι αιτήσεις συμμετοχής ξεκίνησαν τη Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019 και ολοκληρώνονται την Κυριακή 15 Μαρτίου 2020.
Η κατάταξη των αιτήσεων από τους Εθνικούς Συλλόγους Laser, θα πραγματοποιηθεί από Δευτέρα 16 Μαρτίου έως την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.