Ετοιμασίες για τη νέα αντιπυρική περίοδο

0

Το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, Συνεδρίασε σήμερα, Δευτέρα 30 Απριλίου 2018, με αντικείμενο το σχεδιασμό και τις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας για τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.

Κατά τη συνεδρίαση η οποία ήταν ουσιαστική με σημαντική συνεισφορά όλων των παρευρισκομένων, συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας και συντονισμού μεταξύ των εμπλεκομένων, αιτήματα προέδρων και εθελοντών, τα οποία καταγράφηκαν για την άμεση απόκριση των υπηρεσιών του Δήμου.

Στη συνεδρίαση, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Π. Νίκας, εκπρόσωποι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (Δνση Πολιτικής Προστασίας), της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Αστυνομικού Τμήματος Καλαμάτας, των Ενόπλων Δυνάμεων (πεζικού και αεροπορίας), στελέχη υπηρεσιών (ΔΕΔΔΗΕ, Εφορεία Αρχαιοτήτων κ.λπ.), φορέων, δημοτικών υπηρεσιών, πρόεδροι και εκπρόσωποι Τοπικών Κοινοτήτων και Εθελοντικές Οργανώσεις.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας είπε ότι  εν όψει αντιπυρικής περιόδου ο Δήμος θα διαθέσει 15  οχήματα, θα προσληφθούν 40 εποχιακοί πυροφύλακες για θα καλυφθούν οι ανάγκες, για 3 μήνες, σε όλα τα διαμερίσματα του Δήμου, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Τέλος, ανέφερε ότι την Τετάρτη 2 Μαΐου θα αναχωρήσουν τα πυροσβεστικά οχήματα για τα Δημοτικά Διαμερίσματα.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.