Ετοιμάζονται στον Δήμο Οιχαλίας για την αντιπυρική περίοδο

0

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Οιχαλίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20/5 με τηλεδιάσκεψη. Θέμα της ήταν ο «σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την πρόληψη και ετοιμότητα των φορέων στην αντιμετώπιση κινδύνων λόγω πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο 2020».

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι κ. Ντονάς, κ. Παπαδόπουλος και κ. Αντωνόπουλος, ο διοικητής του πυροσβεστικού κλιμακίου Μελιγαλά κ. Μπουντακόπουλος, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Οιχαλίας κ. Αντωνόπουλος, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Μεσσηνίας κ. Τζαβάρας, εκ μέρους του Δασονομείου Μελιγαλά ο κ. Τζάννος και ο Προϊστάμενος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Οιχαλίας κ. Πάλλας.

Κατά την συνεδρίαση συζητήθηκε το επίπεδο ετοιμότητας όλων των εμπλεκομένων φορέων καθώς και ο σχεδιασμός και η λήψη προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω πυρκαγιών της επικείμενης αντιπυρικής περιόδου 2020.

Όλες οι πλευρές τόνισαν ότι κατά την φετινή θερινή περίοδο χρειάζεται επαυξημένη επαγρύπνηση και ετοιμότητα καθώς λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας έχει αυξηθεί ανησυχητικά ο βαθμός πρόβλεψης πυρκαγιάς και απαιτείται άψογη συνεργασία από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την αποφυγή επικίνδυνων φαινομένων.

μοιραστειτε το:

Comments are closed.