Ερώτηση Μάκαρη για τη ρύπανση του νερού στα Μενινά

0

«Με βάση τα δεδομένα των αναλύσεων του νερού από την γεώτρηση στα Μενινά, όπως αυτά μου εστάλησαν από την ΔΕΥΑΚ, διεπιστώθη ρύπανση με νιτρικά», αναφέρει σε ερώτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής της παράταξης “Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες”, Μανώλης Μάκαρης, ο οποίος ζητεί «να εξακριβωθεί η αιτία αυτής της ρύπανσης δεδομένου ότι στην περιοχή δεν υπάρχει γεωργική παραγωγή ενώ στην γειτνιάζουσα περιοχή της  Μαραθόλακκας γίνεται η διαχείριση απορριμμάτων».

Ειδικότερα, στην ερώτησή του ο κ. Μάκαρης αναφέρει:

«Με βάση τα επισυναπτόμενα δεδομένα των αναλύσεων του νερού από την γεώτρηση στα Μενινά, όπως αυτά μου εστάλησαν από την ΔΕΥΑΚ, διεπιστώθη ρύπανση με νιτρικά η συγκέντρωση των οποίων το 2017 ήταν 58,2 mg/L δηλαδή πάνω από το όριο ασφαλείας που είναι 50 mg/L (οδηγία 91/676, της Ε.Ε. του 1991), τα δε επόμενα χρόνια η συγκέντρωση ήταν ελαφρώς κάτω από το συγκεκριμένο όριο δηλ. 43 έως 47 mg/L.

Η ερώτηση προς την δημοτική αρχή είναι αν έχει εξακριβωθεί η αιτία αυτής της ρύπανσης δεδομένου ότι στην περιοχή δεν υπάρχει γεωργική παραγωγή ενώ στην γειτνιάζουσα περιοχή της Μαραθόλακκας γίνεται η διαχείριση απορριμμάτων. Παράλληλα ερωτάται η δημοτική αρχή σε τι ενέργειες έχει προβεί για την αντιμετώπιση αυτής της ρύπανσης».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.