Ερώτηση Κοσμόπουλου για το Μπελογιαννέϊκο γεφύρι στ’ Αρφαρά

0

Ερώτηση προς τη Δημοτική Αρχή «τι προτίθεται να κάνει ώστε σε συνεννόηση με την περιφέρεια, εν’ όψει μάλιστα της αύξησης της έντασης των καιρικών φαινομένων, να προγραμματίσει τις ενέργειες που απαιτούνται για να αυξηθεί το εύρος και κατά συνέπεια η παροχετευτικότητα του Μπελογιαννέϊκου γεφυριού» στ’ Αρφαρά, απηύθυνε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας («Καλαμάτα Μπροστά») Βασίλης Κοσμόπουλος.

Η ερώτηση έχει ως εξής:

«Είναι γνωστό ότι στ’ Αρφαρά τρία επί μέρους ρέματα της περιοχής ενώνονται σε ένα μεγάλο ρέμα το οποίο περνάει από το Μπελογιαννέϊκο γεφύρι. Το γεφύρι αυτό σε σχέση με το ρέμα είναι μειωμένου πλάτους και παροχετευτικότητας με αποτέλεσμα είτε να υπερχειλίζει, όπως έγινε το 2016 με τις γνωστές καταστροφές στην ευρύτερη περιοχή, είτε να αυξάνει την ταχύτητα των υδάτων, όπως έγινε πρόσφατα και προκάλεσε ζημιές στα κτήματα που βρίσκονται στην κατάντι πλευρά του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διαστάσεις και επομένως η παροχετευτικότητα των γεφυριών που υπάρχουν στα επί μέρους ρέματα είναι μεγαλύτερες από αυτές που υπάρχουν στο Μπελογιαννέϊκο γεφύρι.

Ο καθαρισμός του ρέματος από τις δύο πλευρές του γεφυριού δεν μπορεί να προσφέρει κάτι.

Τι προτίθεται να κάνει η Δημοτική Αρχή ώστε σε συνεννόηση με την περιφέρεια, εν’ όψει μάλιστα της αύξησης της έντασης των καιρικών φαινομένων, να προγραμματίσει τις ενέργειες που απαιτούνται για να αυξηθεί το εύρος και κατά συνέπεια η παροχετευτικότητα του γεφυριού;».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.