Ερώτηση για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και το Κ.Υ. Φιλιατρών

0
ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΗ ΧΑΡΙΤΣΗ

Ερώτηση στη Βουλή, προς τον υπουργό Υγείας για τα προβλήματα λειτουργίας του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και του Κέντρου Υγείας Φιλιατρών κατάθεσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, ρωτώντας  αν θα προχωρήσουν οι προκηρύξεις θέσεων και οι προσλήψεις που είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στις δύο δομές, τί μέλει γενέσθαι με την Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, αλλά και με την επανέναρξη των Ορθοπεδικών Χειρουργείων.

Όπως υπενθυμίζει ο βουλευτής Μεσσηνίας, το Νοσοκομείο Κυπαρρισίας καλύπτει την περιοχή της Τριφυλίας και μέρος του Νομού Ηλείας (Ζαχάρω) και εξυπηρετεί πάνω από 50.000 μόνιμους κατοίκους, πληθυσμός ο οποίος υπερτριπλασιάζεται το καλοκαίρι λόγω των παραθεριστών. Ωστόσο, «από τον Οκτώβριο του 2019 οι Παιδίατροι του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας εφημερεύουν στο Γ.Ν. Καλαμάτας με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί και εφημερεύει η Παιδιατρική Κλινική», όπως τονίζει ο Αλ. Χαρίτσης, σημειώνοντας επιπλέον ότι «από τον Σεπτέμβριο του 2019, λόγω έλλειψης πιστώσεων, στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας έχουν σταματήσει τα Ορθοπεδικά Χειρουργεία». Την ίδια στιγμή, «στο Κέντρο Υγείας Φιλιατρών ο μοναδικός Ιατρός Γενικής Παθολογίας συνταξιοδοτείται, ενώ η έτερη Γενική Ιατρός μετακινήθηκε λόγω συνυπηρέτησης, με αποτέλεσμα το Κέντρο Υγείας να κινδυνεύει να κλείσει», επισημαίνει.

Ο Αλ. Χαρίτσης υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας «με τις μισές πτέρυγες κλειστές, εξαιτίας της διακοπής εργασιών του εργολάβου που είχε αναλάβει την ανακαίνισή του, με πεπαλαιωμένο ξενοδοχειακό εξοπλισμό και σχεδόν παντελή έλλειψη βασικού ιατρικού εξοπλισμού (αναλυτών εργαστηρίου, ηλεκτρονικών υπολογιστών κλπ)», ωστόσο έθεσε εξαρχής «ως πρώτη προτεραιότητα την προστασία του Εθνικού Συστήματος Υγείας», και «κατάφερε να αναστρέψει σε σημαντικό βαθμό την πορεία υποβάθμισης των δημόσιων δομών υγείας που είχε συντελεστεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις». «Την τετραετία 2015-2019 προκηρύξαμε νέες θέσεις Ιατρών, μόνιμων και επικουρικών, δώσαμε κίνητρα για στελέχωση δομών σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές, αναβαθμίσαμε τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και αυξήσαμε τους προϋπολογισμούς των δημόσιων νοσοκομείων», αναφέρει χαρακτηριστικά, σταχυολογώντας  τις θετικές παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στον  τομέα της υγείας  ως προς τις δομές και το προσωπικό .

  • Δείτε εδώ το πλήρες κείμενο της ερώτησης.
μοιραστειτε το:

Comments are closed.