Ερώτηση Αντ. Μπούζα για τα αθλητικά έργα στη Μεσσηνία

0

Ερώτηση για τα αθλητικά έργα στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας υπέβαλε η Περιφερειακή Σύμβουλος Αντωνία Μπούζα προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου Εμμ. Σκαντζό, τα οποία -όπως αναφέρει- «από ανεξήγητη εμμονή και πιθανό ρεβανσισμό, έχουν υποβαθμιστεί από τη νέα Περιφερειακή Διοίκηση».

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ

Η ερώτηση της κας Μπούζα έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με την υπ.αριθ.42071/17-7-2020 Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών που αφορά τον πρότυπο Κανονισμό του Περιφερειακού Συμβουλίου, άρθρο 17 παρ.1 και 2 ερωτώ:

  1. Στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή του κ. Πέτρου Τατούλη, είχαν δρομολογηθεί πολλά έργα υποστηρικτικά της κοινωνίας, που σήμερα ή έχουν απενταχθεί ή έχουν αδρανήσει από τη Νέα Περιφερειακή Αρχή Νίκα.
  2. Τα έργα υποστήριξης του Αθλητισμού στη Μεσσηνία, από ανεξήγητη εμμονή και πιθανό ρεβανσισμό, έχουν υποβαθμιστεί από τη νέα Περιφερειακή Διοίκηση.

Κατόπιν των ανωτέρω και σύμφωνα με όσα ορίζει το άρθρ.17 του πρότυπου κανονισμού του Περιφερειακού Συμβουλίου, παρακαλώ όπως ενημερωθώ εγγράφως:

Α. ΓΗΠΕΔΟ ΒΑΛΥΡΑΣ

Για την αναγκαιότητα μείωσης από τη διοίκηση Νίκα, του εγκριθέντα προϋπολογισμού από 55.000 € σε 35.000 € και για την πορεία υλοποίησης της τοποθέτησης κερκίδας του γηπέδου της Βαλύρας που εξυπηρετεί έναν ενεργό αθλητικό Σύλλογο από το 1969, όπως επίσης και για την λογική που κυριάρχησε στην απόφασή σας, υποβάθμισης του έργου με την κατασκευή 150 θέσεων κερκίδας, αντί της προβλεπόμενης από τη μελέτη 400 θέσεων.

Β. ΓΗΠΕΔΟ ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ

Γιατί καθυστερεί το ήδη εγκεκριμένο έργο τοποθέτησης κερκίδων στο γήπεδο Ανδρούσας προϋπολογισμού 70.000 € και σε ποία πορεία βρίσκεται η Β΄ φάση του δικού μας έργου, που αφορά τον φωτισμό του γηπέδου;

Γ. ΓΗΠΕΔΟ ΛΟΓΓΑ

Η ήδη ολοκληρωμένη μελέτη για τον τοίχο αντιστήριξης και η επόμενη φάση για την τοποθέτηση κερκίδων βρίσκεται σε αδράνεια. Η Περιφερειακή Αρχή Τατούλη, είχε μεριμνήσει και για την χρηματοδοτική επάρκεια, από τη χρήση των χρημάτων των εκπτώσεων. Παρακαλώ όπως ενημερωθώ αρμοδίως για την απόλυτη αδιαφορία της νέας Περιφερειακής Διοίκησης για το εν λόγω έργο.

Δ. ΓΗΠΕΔΟ ΠΛΑΤΥ

Η Περιφερειακή Αρχή Τατούλη, είχε προχωρήσει τη μελέτη για έργο προϋπολογισμού 190.000 €, είχε ψηφιστεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο και είχε εξεύρει τη χρηματοδότηση για την τοποθέτηση χλοοτάπητα και λοιπών επιδιορθώσεων στο γήπεδο στο Πλατύ Μεσσηνίας.

Παρακαλώ όπως ενημερωθώ για την πορεία του ήδη δρομολογημένου έργου, διότι υπάρχει αναταραχή στην τοπική κοινωνία από την έλλειψη ενδιαφέροντος και πρωτοβουλιών.

Καλαμάτα 29 Ιουλίου 2020

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ
Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου
“Νέα Πελοπόννησος” – Μεσσηνία
».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.