Ερωτήματα του Δημάρχου για τα πυρηνελαιουργεία

0

“Παρά τις τρεις μηνύσεις που υποβάλαμε και συνεκδικάστηκαν προχθές Τετάρτη, δεν κλήθηκε ο Δήμος Καλαμάτας”, ανέφερε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα Παρασκευή (8/2/19), διατυπώνοντας στη συνέχεια το ερώτημα: “Γιατί;”, για να συμπληρώσει: “Βεβαίως, είναι στη διακριτική ευχέρεια του Εισαγγελέα, όμως δεν κληθήκαμε! Δεν υπάρχει πρόβλημα; Δεν υπάρχει ζήτημα; Κλήθηκε μόνο ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας, όχι ο Δήμος Καλαμάτας, που υπέβαλε τη μήνυση”.

Συγκεκριμένα, στη συνέντευξη που έδωσε ο Δήμαρχος ανέφερε τα εξής: «Ο Δήμος Καλαμάτας, δι’ εμού και με έγκριση της Οικονομικής Επιτροπής, έχει υποβάλει τρεις αναφορές – μηνύσεις κατά ιδιοκτητών πυρηνελαιουργείων, οι οποίοι δημιουργούν πρόβλημα με τις εκπομπές αερίων. Βρόμα, δυσωδία, αναπνευστικά προβλήματα βασανίζουν κατά καιρούς την Καλαμάτα και τα χωριά της κεντρικής και της βόρειας Μεσσηνίας. Δεν αναφέρομαι σε όλους τους πυρηνελαιουργούς, αναφέρομαι σε κάποιους.

Ξέρετε ποιο είναι το παράδοξο; Παρά τις τρεις μηνύσεις που υποβάλαμε και συνεκδικάστηκαν προχθές Τετάρτη, δεν κλήθηκε ο Δήμος Καλαμάτας. Και ερωτώ: Γιατί; Βεβαίως, είναι στη διακριτική ευχέρεια του Εισαγγελέα, όμως δεν κληθήκαμε! Δεν υπάρχει πρόβλημα; Δεν υπάρχει ζήτημα; Κλήθηκε μόνο ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας, όχι ο Δήμος Καλαμάτας, που υπέβαλε τη μήνυση.

Εμείς, για το συγκεκριμένο ζήτημα, είμαστε κάθετοι και απόλυτοι: η δυσωδία δεν μπορεί να οδηγεί σε γενική παραλυσία. Υπάρχει πρόβλημα, πρόβλημα στο Νοσοκομείο, πρόβλημα στην πόλη, πρόβλημα σε χωριά κατά καιρούς. Ούτε κάνουμε μία μήνυση για το θεαθήναι, για επικοινωνιακούς λόγους, αλλά για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Αυτός, ο οποίος ρυπαίνει – και δεν αναφέρομαι σε όλους – και ρυπαίνει για το κέρδος, πρέπει να ελεγχθεί από τις αρμόδιες Αρχές. Σ’ αυτό θα επιμένουμε. Δεν είναι δυνατόν να μηνύουμε και να μην καλούμαστε στο Δικαστήριο».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.