Επιτυχής η εκδήλωση της “ΝΑΡΤΟΥΡΑ” στον Άγιο Νικόλαο

0

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στον κατάμεστο χώρο του Hades Bar στον Άγιο Νικόλαο (Σελίνιτσα) Δ. Μάνης, το πρώτο κατά σειρά Nartura Bar Theater Project, που διοργάνωσε το Πολιτιστικό Σωματείο για την Τέχνη & Φύση «ΝΑΡΤΟΥΡΑ», με ελεύθερη είσοδο.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει την υπέροχη ερμηνεία του Σπύρου Ρουμελιώτη, στον ρόλο του  «Ιβάν Ιβάνοβιτς Νιούχιν», ο οποίος προσέγγισε με απόλυτο σεβασμό το κείμενο στον μονόλογο το Anton Chekhov «Οι βλαβερές συνέπειες του καπνού», ενός κλασικού έργου του παγκόσμιου θεατρικού ρεπερτορίου. Η σκηνοθεσία ήταν της Ισμήνης Κωνσταντοπούλου και η παράσταση ήταν μια παραγωγή της Bold Production.

Πριν την παράσταση παρουσιάστηκε φωτογραφικό υλικό για τη ζωή και το έργο της Φλωρέττας Ζάννα (Ανθή Στυλιανέα), της διάσημης ηθοποιού του παλιού ελληνικού κινηματογράφου που «έφυγε» πρόσφατα από κοντά μας (13 Φεβρουαρίου 2019). Η Φλωρέττα Ζάννα καταγόταν από τον Άγιο Νικόλαο Δ. Μάνης, για τον λόγο αυτό η βραδιά ήταν αφιερωμένη στη μνήμη της.

Μέρος του φωτογραφικού αρχειακού υλικού που παρουσιάστηκε -με σπάνια ντοκουμέντα- που διέθεσαν η κόρη της αείμνηστης ηθοποιού, Μυρτώ Δημοπούλου και ο πρόεδρος του Τ.Α.Σ.Ε.Η. (Ταμείο Αλληλοβοήθειας Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών), Σπύρος Μπιμπίλας. Ακολούθησε η προβολή μιας βιντεοσκοπημένης συνέντευξης του διάσημου, επίσης ηθοποιού του θεάτρου και του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, Δημήτρη Καλλιβωκά, με αφορμή την εκδήλωση και το αφιέρωμα στην αείμνηστη συνάδελφό του Φλωρέττα Ζάννα. Η συνέντευξη δόθηκε στην Χριστίνα Τζιάλλα (Θεατρολόγο, Ηθοποιό, Σεναριογράφο -Έφορο Τμήματος Θεάτρου ΝΑΡΤΟΥΡΑ) και στην Ακριβή Κόλλια (Θεατρολόγο, Σκηνοθέτιδα Κινηματογράφου, Σεναριογράφο -Έφορος Τμήματος Κινηματογράφου ΝΑΡΤΟΥΡΑ), η οποία έκανε τη βιντεοσκόπηση κα το μοντάζ. Ο Δ. Καλλιβωκάς, τις υποδέχτηκε στο σπίτι του στην Αθήνα, μία ημέρα πριν την εκδήλωση, δηλαδή στις 11 Απριλίου 2019.
Τη συνέντευξη μπορείτε να τη δείτε στο video που ακολουθεί:

Η βραδιά έκλεισε με μία άκρως ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση για θέματα που αφορούν στο θέατρο του σήμερα, αλλά και στο μέλλον αυτού, καθώς και ευρύτερα  θέματα που προέκυψαν από το συγκεκριμένο θεατρικό κείμενο.

Ιδιαίτερα «πολύτιμες» για την διεύρυνση της γνώσης και της θεατρικής παιδείας, στάθηκαν για όλους τους παρευρισκόμενους, οι θέσεις και οι συλλογισμοί του επίσης διάσημου ηθοποιού και σκηνοθέτη Φίλιππου Σοφιανού, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση.

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Σωματείου για την Τέχνη & Φύση «ΝΑΡΤΟΥΡΑ» με ανακοίνωσή του ευχαριστεί ολόθερμα όλους εκείνους που συντέλεσαν στην πραγματοποίηση, καθώς και στην επιτυχή έκβαση της εκδήλωσης!Περισσότερα στιγμιότυπα θα βρείτε στη σελίδα μας nARTura στο fb, στην ενότητα εκδηλώσεις: https://www.facebook.com/events/2066946623418453/

μοιραστειτε το:

Comments are closed.