Επιστρέφουν στην εργασία τους 16 εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ

0

Με Προσωρινή Διαταγή που εξέδωσε το μεσημέρι το δικαστήριο, επιστρέφουν στην εργασία τους 16 εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ, οι οποίοι είχαν προσληφθεί με σύμβαση ορισμένου χρόνου, η οποία παρατάθηκε με αποφάσεις της δικαιοσύνης, στη συνέχεια απολύθηκαν.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, σε σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Δικαιώθηκε ο μεγάλος και δύσκολος αγώνας του Σωματείου Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσηνίας.

Mε Προσωρινή Διαταγή που εξέδωσε το μεσημέρι το δικαστήριο, επιστρέφουν στην εργασία τους 16 εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ, οι οποίοι είχαν προσληφθεί με σύμβαση ορισμένου χρόνου, που παρατάθηκε με αποφάσεις της δικαιοσύνης, στη συνέχεια απολύθηκαν και τώρα με δικαστική απόφαση επιστρέφουν στη δουλειά τους, ύστερα και από ομόφωνη συνομολόγηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης.

Οι εργαζόμενοι μέσα από το Σωματείο τους εκφράζουν τις ευχαριστίες στους σε όλους όσοι με την στάση τους συμπαραστάθηκαν στο δίκαιο αγώνα τους, πού δεν ήταν άλλος από τον αγώνα για σταθερή και μόνιμη εργασία.

«2000 χιλιάδες υπογραφές στήριξης, (μία από τις οποίες ήταν και του πρώην Δημάρχου Παναγή Κουμάντου), αποφάσεις στήριξης από το σύνολο των σωματείων της πόλης, από το Ν. Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, και του ΕΚ Καλαμάτας, καθώς και δεκάδων συνδικάτων και σωματείων από όλη την Ελλάδα».

O δήμαρχος Καλαμάτας Θαν. Βασιλόπουλος κατά τη διαμαρτυρία του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας στο προαύλιο του Μεγάρου Χορού για το θέμα των 26 απολυθέντων συμβασιούχων ορισμένου χρόνου της ΔΕΥΑΚ, κατά την ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας στις 28/8/18

Στέλνουν αγωνιστικούς χαιρετισμούς στο συνδικάτο ΟΤΑ Ν. Αττικής και στους συνδικαλιστές του Δήμου Πάτρας, εκφράζοντας τους τις ευχαριστίες, για την ταξική αλληλεγγύη πού έδειξαν με την συμμετοχή τους στην κινητοποίηση κατά την ημέρα τις ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής, πού έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην υπόσχεση που έδωσε ο νέος Δήμαρχος Θ Βασιλόπουλος πού προς τιμήν του τήρησε στο ακέραιο.

Οι εργαζόμενοι νοιώθουν δικαιωμένοι αλλά και με εφοδιασμένοι με τεράστια εμπειρία, μέσα από την συμμετοχή τους σε αυτόν τον δύσκολο αλλά όμορφο αγώνα, πού έδωσαν με την καθοδήγηση του ταξικού τους Σωματείου και με την καθολική υποστήριξη των μόνιμων συναδέλφων τους.

Τέλος οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι, ό αγώνας δεν τελείωσε, άλλοι 7 συνάδελφοι περιμένουν από την Δημοτική αρχή να πράξει ανάλογα, ώστε να κλείσει αυτός ο κύκλος του αγώνα με την μονιμοποίηση όλων των απολυμένων συναδέλφων».

μοιραστειτε το:

Comments are closed.